Путін використовує застарілу версію Windows, яку легко зламати – Guardian

Поділитися
Путін використовує застарілу версію Windows, яку легко зламати – Guardian © x-true.info
Глава Кремля відомий своєю недовірою до інтернету і смартфонів.

Президент Росії Володимир Путін використовує операційну систему Windows XP на своєму комп'ютері, згідно з фотографіями, які опублікувала пресслужба Кремля. Microsoft припинила випускати оновлення для Windows XP ще у 2014 році, тому версія операційної систему більш вразлива до злому, ніж більш свіжі версії Windows. Британська газета The Guardian радить Путіну оновити версію операційної системи.

Путін відомий своєю недовірою до інтернету і смартфонів.

У 2017 році зловмисники зламали системи понад 20 тисяч користувачів Windows XP.

Попри послужний список вразливостей, Windows XP, як і раніше, залишається третьою за популярністю операційною системою у світі, і, мабуть, Путін вважає себе серед її користувачів. За інформацією The Guardian, фотографії показують, що Путін використовує Windows XP у своєму кремлівському офісі та в резиденції Ново-Огарьово.

Російський новинний сайт Open Media повідомив, що глава Російського товариства захисту Інтернету підтвердив, що на фотографіях зображена Windows XP, працює на обох комп'ютерах.

Путін, як відомо, недовірливо ставиться до Інтернету. У травні він підписав законопроєкт, що дозволяє уряду створити єдиний у Росії інтернет за новою системою доменних імен для захисту від зломів. Це набагато більш радикальний крок, ніж оновлення старого програмного забезпечення. Раніше в цьому місяці Reuters повідомило, що Росія створює власну онлайн-енциклопедію замість Вікіпедії. Закон, який набуде чинності у липні, передбачає, що всі смартфони, розумні телевізори та комп'ютери повинні бути оснащені російським програмним забезпеченням.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі