Путіну не потрібна озброєна і невдоволена ним терористична "Новоросія" – експерт

Поділитися
Путіну не потрібна озброєна і невдоволена ним терористична "Новоросія" – експерт Путіну не потрібна озброєна і невдоволена ним терористична "Новоросія"
На думку експерта, Путін загнав себе в глухий кут.

Агресивна політика Володимира Путіна може і призвела до тактичної перемоги, але завершиться стратегічною поразкою. Оскільки він не зміг влаштувати швидку і переможну війну для об'єднання росіян навколо себе.

Про це на сторінках Financial Times пише науковий співробітник Moscow Carnegie Center Лілія Шевцова. Вона нагадує, що за анексію Криму Захід не став карати Кремль.

"Але перетворивши Росію на воєнну країну Путін розбудив процес, який сам не в силах зупинити, і зробив себе заручником самовбивчого стилю управління державою", - йдеться в статті.

Шевцова пише, що в Україні Захід продемонстрував, що не готовий воювати на її боці. Тож так звана "Новоросія" може з'явитися. Але це не означає, що Путін переміг.

"Він думає, що зможе піти шляхом попередніх російських лідерів і об'єднати своїх підданих помістивши Росію в стан перманентної конфронтації із зовнішнім світом. Але пропаганда, яка безперестанку транслюється телебаченням не зможе на довго загіпнотизувати людей. Російске суспільство прийме лише коротку і переможну війну. Воно не готове до тривалого кровопролиття", - йдеться в статті.

Новини про загибель російських солдатів в Україні вже похитнули патріотичні настрої в Росії. А санкції скоро призведуть до зниження якості життя. Все це зіграє проти влади Путіна.

Утвореня так званої "Новоросії" теж не на користь Кремля. Оскільки Москва не зможе надати необхідну економічну підтримку ніким невизнаній терористичній республіці.

"Кремлю доведеться протистояти озброєним сепаратистам, ображеним на те, що їм не вдалося отримати допомогу від Москви. В цей час на батьківщині почнуться протести", - йдеться в статті.

Ті, хто воюють за так званий "Рускій мір", можуть стати реальною загрозою для Путіна. Кремль хоче, щоб вони повернулися додому, але лише у трунах.

Раніше екс-прем'єр-міністр Росії Михайло Касьянов сказав, що режиму Путіна може настати кінець через рік. Однак зараз Володимир Путін очолив рейтинг моральних авторитетів росіян. А голова дослідницького центру "Левада-Центр" Лев Гудков пояснював, що Путін почав війну в Україні лише для того, щоб втримати владу в руках. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі