РФ готується підписати з Анкарою новий контракт на постачання ракетних комплексів С-400

Поділитися
РФ готується підписати з Анкарою новий контракт на постачання ракетних комплексів С-400 © donpress.com/
Контракт на поставку Туреччині нових С-400 підпишуть в 2020 році.

У вівторок, 26 листопада, Генеральний директор "Рособоронекспорту" Олександр Міхєєв заявив, що РФ планує підписати нову угода про постачання Туреччині ракетних комплексів С-400 в першій половині наступного року, повідомляє одне з пропагандистських ЗМІ.

"Ми сподіваємося, що в першій половині 2020 року ми вийдемо на підписання контрактних документів", - сказав він.

"Але хочу підкреслити, що військово-технічне співробітництво з Туреччиною не обмежується поставками С-400. У нас попереду великі плани", - додав Міхєєв.

Угоду про постачання Анкарі чотирьох дивізіонів С-400 "Тріумф" російського виробництва укладено у вересні 2017 року. Вартість контракту склала 2,5 мільярда доларів, половину чого покриє російський кредит. Поставки ЗРС в Туреччину почалися в липні 2019-го.

Влада Туреччини приступили до випробувань нещодавно придбаної російської системи протиракетної оборони використовуючи в якості тренувальних цілей винищувачі американського виробництва.

На турецьких телеканалах, 26 листопада показали, як на об'єкті під Анкарою почалися перші випробування, під час яких в якості тренувальних цілей використовувалися винищувачі американського виробництва F-16, що складалися на озброєнні у турецьких військово-повітряних сил протягом 32 років.

19 листопада, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що в ході переговорів з главою Білого дому Дональдом Трампом у Вашингтоні минулого тижня він сказав йому, що Туреччина не відмовиться від російських протиракетних комплексів С-400, закуплених у цьому році, незважаючи на можливі санкції.

10 листопада, радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Роберт о'брайен заявив про те, що Сполучені Штати можуть ввести санкції проти Туреччини у зв'язку з угодою про купівлю у Росії зенітно-ракетних комплексів С-400.

За словами політика, якщо Туреччина не скасує покупку С-400, ймовірно, будуть застосовані санкції. Згідно думку о'браєна, у НАТО немає місця для С-400.

"У НАТО немає місця для великих російських військових закупівель", - зазначив радник президента США.

За його словами, Трамп "дуже чітко" передасть цю думку президента Туреччини Реджепу Ердогану під час їх майбутньої зустрічі у Вашингтоні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі