Родичі жертв МН17 вимагають не допустити повернення Росії до ПАРЄ

Поділитися
Родичі жертв МН17 вимагають не допустити повернення Росії до ПАРЄ Росія категорично відмовилася співпрацювати зі слідством за МН17 © rnd-sale.ru
Повернення російської делегації права голосу в ПАРЄ можливо тільки за умови повної співпраці зі слідством за МН17, йдеться у зверненні.

Фонд "Авіакатастрофа", що представляє інтереси групи родичів жертв загибелі авіалайнера Boeing 737 рейсу MH17, збитого 17 липня 2014 року над тимчасово окупованим Донбасом, вимагає не допустити повернення Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи, 23 червня повідомляє голландське видання NOS.

"Росія не може просто взяти і отримати право голосувати у Раді Європи. Це можливо тільки за умови наявності сильних гарантій того, що Росія почне співпрацювати у розслідуванні катастрофи MH17", – йдеться у повідомленні.

У листі, направленому до ПАРЄ, Фонд нагадує, що Росія не тільки категорично відмовилася співпрацювати зі слідством у справі про загибель авіалайнера, але і поширює неправдиву інформацію про катастрофу. Крім того, йдеться у листі, Росія була позбавлена права голосу у2014 році через анексію Криму.

Регламентний комітет ПАРЄ 3 червня схвалив проект резолюції, в якому запропонував надати російській делегації повноваження для участі в червневій сесії. Документ також пропонує змінити Статут організації і вказати, що "в разі оскарження або перегляду повноважень члени не можуть бути позбавлені права голосу, права виступати, бути представленим в Асамблеї та її органах".

У зимовій сесії ПАРЄ в січні російська делегація не брала участі і відмовилася платити членські внески в 2019 році. Тоді ж Бюро ПАРЄ внесло зміни в правила формування комітетів, позбавивши Україну місця в регламентному комітеті, який розглядає можливість зняття санкцій з Росії.

У грудні 2017 року делегації 20 країн-членів Парламентської асамблеї Ради Європи підписали декларацію, в якій закликали припинити спроби повернути Росію в ПАРЄ.

Проте в червні 2018 року Бюро ПАРЄ ініціював внесення змін до правил процедури асамблеї на осінній сесії органу, які дадуть російській делегації можливість повернутися на тих умовах, в яких вона зацікавлена.

Детальніше про ситуацію з поверненням Росії в ПАРЄ читайте в матеріалі Дмитра Кулеби "Рада Європи і "божевільний" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі