Росія хоче оголосити себе переможницею у Другій світовій війні та закріпити це в Конституції

Поділитися
Росія хоче оголосити себе переможницею у Другій світовій війні та закріпити це в Конституції Поправки до Конституції РФ закріплюють позицію влади
А замість президента пропонується ввести посаду Верховного правителя

Робоча група з підготовки поправок до Конституції Російської Федерації запропонувала ввести до Конституції понад сто нових пунктів. Незважаючи на те, що пропонуються "поправки", їх кількість вказує, швидше, на появу нової Конституції РФ, яка суттєво змінить політичне обличчя цієї країни.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на "Коммерсантъ"

Серед величезної кількості запропонованих поправок є курйозні, а є відверто провокаційні, як , наприклад, закріплення за РФ статусу "держави-переможниці" у Другій світовій війні. Таким чином нівелюється в очах народу Росії участь у війні інших колишніх радянських республік і всіх країн, які зазнали непоправних втрат і разом воювали проти фашизму. Та й сама поправка є принципово невірною, оскільки РФ входила тоді до складу СРСР, а не була самостійно воюючою державою.

Також запропоновано закріпити за Росією статус "православної держави".

Курйозною виглядає одна із запропонованих поправок, яка з поправок стосується перейменування посади президента РФ в "Верховного правителя". Як відомо, єдиним "Верховним правителем" в Росії був адмірал Колчак, його посада була визнана лідерами Білого руху, але фактичної влади він не мав.

В робочу групу з підготовки поправок до Конституції увійшли 75 осіб. Серед них – автор законів про покарання за образу влади і суверенний інтернет сенатор Андрій Клішас, командир бойовиків так званої "ДНР" письменник Захар Прилєпін, отаман Всеукраїнського козацького товариства Микола Долуда, артисти, режисери, депутати Держдуми і члени Ради Федерації.

Заступника голови Державної Думи РФ, голову російської делегації в ПАРЄ Петра Толстого обрали віце-президентом Парламентської Асамблеї Ради Європи всупереч протестам української делегації. Закрите голосування за кандидатуру Толстого проходило у два тури. Результати були оголошені увечері у вівторок, 28 січня.

У першому турі Толстой не набрав необхідної кількості голосів, що визначається більшістю від зареєстрованих у залі депутатів. Кандидатуру Толстого підтримав 101 депутат із 324 зареєстрованих. 71 людина проголосувала проти.

Після цього, згідно з процедурою ПАРЄ, було оголошено другий тур, в якому для обрання кандидата достатньо простої, а не абсолютної більшості голосів. За підсумками другого туру росіянин був оголошений віце-президентом ПАРЄ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі