Росія і Китай розробляють протисупутникові ракети діапазоном "до незворотного ефекту" – звіт Пентагону

Поділитися
Росія і Китай розробляють протисупутникові ракети діапазоном "до незворотного ефекту" – звіт Пентагону
У Пентагоні заявляють, що Китай і Росія зробили кроки, щоб кинути виклик США.

Новий звіт Пентагону про погрози в космосі попереджає, що Китай і Росія розвивають можливості, які можуть загрожувати положенню США. Розробки включають лазери, які можуть націлюватися і знищувати американські супутники, розповіли Розвідувальному управлінні Міністерства оборони США.

"Китай і Росія, зокрема, розробляють різні засоби для використання передбачуваної залежності США від космічних систем та заперечення позиції США в космосі", - йдеться у звіті.

Звіт "Проблеми безпеки в космосі" і розглядає космічні можливості Росії, Китаю, Ірану і Північної Кореї.

У Пентагоні заявляють, що Китай і Росія, зокрема, зробили кроки, щоб кинути виклик США:

Військові доктрини Китаю і Росії показують, що вони вважають космос важливим для сучасної війни і розглядають можливості контрпростору як засіб зниження військової ефективності США і союзників. Обидві країни реорганізували свої збройні сили в 2015 році, підкресливши важливість космічних операцій.

Росія і Китай розробили надійні і здатні космічні служби, включаючи космічну розвідку, спостереження та рекогностування (військова справа – ред.). Крім того, вони покращують існуючі системи, у тому числі космічні ракети-носії та супутникові навігаційні угруповання. Ці можливості дають їх військовим можливість командувати і контролювати свої сили по всьому світу, а також підвищувати ситуаційну обізнаність, дозволяючи відслідковувати, вести і націлюватися на США і союзні війська.

Китайські і російські мережі космічного спостереження здатні шукати, відстежувати і характеризувати супутники на всіх земних орбітах. Ця можливість підтримує як космічні операції, так і контрпросторові системи.

У звіті наголошується, що Росія і Китай розробляють можливості глушіння, направлену енергетичну зброю, можливості на орбіті і протисупутникові ракети наземного базування, які можуть досягати діапазону від оборотних до незворотного ефектів.

Раніше повідомлялося, що Росія, Китай або США випадково можуть почати ядерну війну. Кібератаки проти США або напади на американські супутники можуть представляти собою стратегічну загрозу, яка заслуговує ядерного відповіді.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі