Росія повідомляє про 101 смерть медиків від COVID-19

Поділитися
Росія повідомляє про 101 смерть медиків від COVID-19 Офіційні дані про смертність медиків занижені в декілька разів © Российская газета
Вперше з початку епідемії МОЗ РФ відзвітувало про смертність серед медпрацівників.

У вівторок МОЗ Росії заявило про те, що щонайменше 101 медик помер від коронавірусу. Про це повідомила чиновник міністерства охорони здоров'я Людмила Летнікова.

"Минулої п'ятниці в підтвердженому списку опинилася 101 людина", - повідомила депутатам чиновник міністерства охорони здоров'я Людмила Летнікова, повідомляє агентство "Інтерфакс".

Голова департаменту громадського здоров'я міністерства повідомила парламентськогму комітету охорони здоров'я, що міністерство веде реєстр смертей медичного персоналу, але це перший раз, коли цифра була оприлюднена.

Офіційне число смертей набагато нижче, ніж загальна кількість в онлайн-списку, складеному лікарями з даних, надісланих колегами, який налічує 293 імені.

Сайт "Список пам'яті" був відкритий у квітні медиками, у тому числі кардіологом Олексієм Ерліхом, який працює в Московській державній лікарні.

Творці списку заявили, що їх метою було надати достовірну інформацію про смерть працівників охорони здоров'я, побоюючись, що влада цього не зроблить.

Коли з'явився онлайновий список, Міністерство охорони здоров'я не відповіло на запит про кількість жертв коронавірусу серед медичного персоналу.

Незалежний новинний сайт Mediazona раніше в цьому місяці перевірив "Список пам'яті" і виключив деяких медиків, які не практикували під час своєї смерті або працювали в інших колишніх радянських республіках. Після звірки підтвердили 186 смертей.

У Росії зареєстровано в загальній складності 3807 випадків смерті від 362,342 випадків захворювання на COVID-19, що набагато менше, ніж у багатьох інших країнах з меншим числом випадків, що викликає питання про те, чи точно влада реєструє випадки смерті від вірусу.

Читайте також: Повідомлення про те, що просування медичної реформи не на часі, жорсткий сигнал – експерт

Раніше повідомлялося про те, що смертність серед медиків в Росії від нового коронавірусу в 16 разів вище, ніж у країнах з порівнянними масштабами епідемії.

Відзначимо, в Україні станом на 26 травня на коронавірус хворіють 4 183 медичних працівників, з них 778 медиків госпіталізували. На апараті штучної вентиляції легенів 22 медика.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі