Росія та Білорусь обговорюють створення єдиних парламенту й уряду – посол

Поділитися
Росія та Білорусь обговорюють створення єдиних парламенту й уряду – посол Президент Білорусі знається на політичних шпагатах © udf.by
РФ продовжує проштовхувати проєкт "Союзна держава".

Президенти Росії і Білорусі Володимир Путін і Олександр Лукашенко обговорюють перехід на єдині парламент і уряд, розповів агентству TUT.by посол Білорусі в РФ Володимир Семашко.

За словами Семашка, триває робота з узгодження дорожніх карт у межах реалізації проєкту поглибленої інтеграції обох країн.

"Президенти домовилися, що цілі заявлені грандіозні і вони не повинні змінюватися. Це перехід на уніфіковане податкове законодавство, створення єдиних ринків нафти, газу і електроенергії, створити єдиний парламент і уряд з певними повноваженнями, коли незалежні Росія і Білорусь віддають нагору певні управлінські функції з обов'язковим виконанням. Таке завдання зараз вирішується" - зазначив дипломат.

Посол стверджує, що з 31 підготовленої дорожньої карти 20 вже "абсолютно узгоджені" за підсумками нещодавньої зустрічі прем'єр-міністрів двох країн. Імовірно, йдеться про вересневу зустріч Дмитра Медведєва і Сергія Румаса, на якій було погоджено деталі економічної інтеграції обох країн із січня 2021 року.

Він додав, що в дорожніх картах прописано створення єдиних ринків до 2021 року, але, за його словами, ще треба "прожити цілий рік, 2020-й, мати певну ціну газу, розв'язувати проблему компенсації податкового маневру", пише "Європейська правда".

Росія та Білорусь підписали договір про створення Союзної держави у 1999 році. Документ передбачає тісну інтеграцію двох країн у політичній, економічній, військовій, валютній, культурній та інших сферах.

6 вересня прем'єр-міністри Росії і Білорусі Дмитро Медведєв і Сергій Румас погодили деталі програми з надзвичайно високим рівнем економічної інтеграції обох країн, що можна розцінювати як крок до створення конфедерації країн.

Докладніше про можливе поглинання Білорусі Росією читайте в статті Юрія Смілянського "Оманлива "вигода" Союзної держави" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі