Російська розвідка намагалася зламати систему зв'язку ФБР – ЗМІ

Поділитися
Російська розвідка намагалася зламати систему зв'язку ФБР – ЗМІ Довгий час російська розвідка отримувала масу цікавої інформації з ФБР © wikimedia.org
Спроби злому були спрямовані на отримання даних ФБР, які дозволили б російській розвідці уникати затримання своїх агентів, а також зв'язувалися із російським втручанням у вибори.

Російські розвідники спрямували максимальні зусилля на злом систем зв'язку Федерального бюро розслідувань, починаючи з 2010 року, особливо активізувавшись у 2016 році під час втручання у президентські вибори, повідомляє "Голос Америки" із посиланням на інформацію колишніх співробітників контррозвідки США.

Атаки наробили у розвідці США чимало шуму – так, розвідсуспільство довго і безуспішно шукало російського агента-"крота" у своїх лавах, а російська агентура могла уникати спостереження і отримувати внутрішню інформацію ФБР.

При цьому російські агенти розкрили і допоміжні канали зв'язку, які використовувало ФБР. Цей провал бюро сприйняло вкрай серйозно, відзначають екс-контррозвідники у доповіді. Окрім того, атаки зв'язувалися з російським втручанням у вибори – саме через це у грудні 2016 року адміністрація Барака Обами вислала 35 російських дипломатів.

В Мін'юсті США 18 квітня опублікували відредаговану версію доповіді спецпрокурора Мюллера. Розслідування тривало близько двох років. Мюллер дійшов до висновку, що Росія втручалася в американські президентські вибори 2016 року, однак доказів змови між штабом Трампа і РФ немає.

Детальніше про звіт Мюллера читайте в статті Олександра Хари "Чи вислизнув Трамп із-під ковпака Мюллера?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі