"Роснефть" вийшла з Венесуели через санкції

Поділитися
"Роснефть" вийшла з Венесуели через санкції Діяльність компанії у Венесуелі повністю припинена у другому кварталі 2020 © www.obzor.lt
У "Роснефти" пояснили продаж активів у Венесуелі санкціями США.

Діяльність "Роснефти" у Венесуелі повністю припинена. Про це заявив глава компанії Ігор Сєчін, передає Інтерфакс.

"У другому кварталі 2020 року компанією була закрита раніше оголошена угода щодо передачі компанії, на 100% належить уряду РФ, всіх активів у Венесуелі, включаючи частки участі у видобувних товариства Petromonagas, Petroperija, Boqueron, Petromiranda і Petrovictoria, а також нафтосервісних компаніях, комерційних і торговельних операціях. Діяльність компанії у Венесуелі повністю припинена", - запевнив Сєчін.

В результаті угоди група компаній "Роснефти" зі 100% часткою участі стало власником 9,6% іменних звичайних акцій "Роснафти".

Як повідомлялося, 28 березня російський уряд оголосив, що придбав у "Роснефти" активи у Венесуелі на баланс неназваної держкомпанії в обмін на 9,6% акцій самої "Роснефти".

У "Роснефти" пояснили продаж активів і відхід з Венесуели бажанням зняти санкції, введені США проти її дочірніх структур.

Читайте також: Вчені виявили життя в земній корі нижче дна океану

Раніше США ввели санкції проти двох дочірніх компаній "Роснефти" з реєстрацією у Швейцарії - Rosneft Trading S. A. (RTSA) і TNK Trading International (TTI) - за постачання венесуельської нафти.

Після цього "Роснефть" не вперше розкрила щоквартальні показники заборгованості венесуельської PDVSA за виданими їй грошовим авансами. Станом на кінець третього кварталу 2019 року борг венесуельської держкомпанії дорівнював 800 млн дол. без урахування відсотків. Ця заборгованість утворилася в результаті авансів, які російська компанія видавала PDVSA в минулі роки за майбутні поставки сировини.

Докладніше читайте в статті "Для чого компанія "Роснефть" продала свої венесуельські активи?" на сайті ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі