Розробник Javelin оцінив надійність протитанкового комплексу

Поділитися
Розробник Javelin оцінив надійність протитанкового комплексу Javelin випробуваний у бойових умовах і має надійність більше 94 відсотків © army.lv
ПТРК здатний служити до 2050 року, а кількість ракет, які не спрацювали, не перевищує 6%.

Протитанковий ракетний комплекс FGM-148 Javelin є одним з найбільш надійних протитанкових засобів у світі – так, його надійність становить 94%, тобто він має мізерну кількість випадків неспрацьовування ракет, та може служити десятиліттями, стверджує один з розробників ПТРК, американська компанія Raytheon на своєму сайті.

"Javelin випробуваний у бойових умовах і має надійність більше 94 відсотків. Він може бути розгорнутий з декількох платформ і використовуватися у будь-яких погодних, денних або нічних операціях. Також розроблені та продемонстровані дистанційні пускові установки для наземних транспортних засобів", – сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що експлуатувати ПТРК збираються до 2050 року.

На початку березня минулого року Державний департамент СШАсхвалив передачу Україні 37 протитанкових комплексів Javelin і 210 ракет до них на 47 млн доларів. Повідомлялося про те, що поставки американських ПТРК в Україну забезпечені на умовах, що оборонне озброєння не буде використовуватися на лінії зіткнення в зоні бойових дій в Донбасі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі