Розвідка США ще в листопаді попереджала про ситуацію в Ухані – ABC News

Поділитися
Розвідка США ще в листопаді попереджала про ситуацію в Ухані – ABC News Американська розвідка знала про спалах нового захворювання в Ухані ще до того, як Пекін визнав проблему
Аналітики розвідувальної спільноти прогнозували "катастрофічні події", з доповіддю мали ознайомитися в Пентагоні і Білому домі.

Американська розвідка за кілька тижнів до того, як китайська влада підтвердили перші випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2, попереджала військово-політичне керівництво США про загрозу пандемії, повідомляє ABC News з посиланням на обізнані джерела.

Чотири співрозмовника підтвердили журналістам, що ще наприкінці листопада Національний центр медичної розвідки Розвідувального управління Міністерства оборони США підготував звіт, в якому детально аналізувалася ситуація в Ухані.

Укладачі звіту спиралися на дані перехоплення комп'ютерних даних і супутникові знімки. Аналіз цих матеріалів свідчив про неконтрольоване поширення захворювання, яке пізніше назвали COVID-19.

Один зі співрозмовників телеканалу, який має доступ до секретних матеріалів, розповів, що аналітики медичної розвідки попереджали про ризик "подій катастрофічного характеру".

Доповідь було надано Пентагону і Білого дому, інформація з неї неодноразово озвучувалася на нарадах у Вашингтоні.

При цьому першу докладну доповідь Розвідувального управління Міністерства оборони, присвячену коронавірусу, було підготовлений та надано президенту Дональду Трампу лише в січні. Вже після того, як офіційний Пекін підтвердив факт епідемії.

Очільник Пентагону Марк Еспер в ефірі телеканалу ABC заявив, що не пам'ятає про листопадовий звіт розвідки.

"Але у нас є багато людей, які відстежують це", - додав керівник оборонного відомства.

Влада Китаю повідомила про випадки інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 у грудні минулого року. Уже в січні в Ухані і інших містах, де було зафіксовано спалах захворювання, було оголошено жорсткий карантин, припинено транспортне сполучення, а в закриті міста ввели війська.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавіруса COVID-19 "надзвичайною ситуацією в галузі суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення", але вже 11 березня констатувала, що епідемія COVID-19 переросла в пандемію.

Випадки захворювання були зареєстровані майже в усіх державах світу. Станом на 8 квітня, згідно з офіційною статистикою, COVID-19 заразилися понад 1,5 млн людей. Понад 88 тисяч з них померли, і майже 330 тисяч вилікувались.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі