Румунія очолила головування в Раді ЄС

Поділитися
Румунія очолила головування в Раді ЄС Румунія очолила Раду ЄС © Андрій Товстиженко, DT.UA
Воно пройде під гаслом "Згуртованість, загальна європейська цінність".

У вівторок, 1 січня, Румунія розпочала головування в Раді Європейського Союзу, повідомляє прес-служба румунської головування на сторінці у Twitter.

"Готові розпочати наше перше головування в Раді Європейського союзу. У 2019-му ми докладатимемо зусиль для появи більш сильної, більш об'єднаної, більш згуртованої і більш демократичної Європи", - йдеться у повідомленні.

Головування Румунії триватиме під гаслом "Згуртованість, загальна європейська цінність", а основна діяльність буде спрямована на перехід від політики захищеної Європи до політики Європи згуртованої, пише "Європейська правда".

"Дуже важливо, щоб ми перейшли від захищеної Європи - гасла австрійського президентства (гасло головування Австрії у Раді ЄС – "Європа, яка захищає" - ред.) - в Європу, в якій згуртованість розглядається як загальна цінність", - наголосила прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле.

За її словами, попри потреби Європи в захисті, ЄС необхідний "більш високий рівень згуртованості, зближення у розвитку регіонів або східних і західних, південних і північних країн, старих і нових держав-членів".

Символічна церемонія передачі головування в Раді ЄС Румунії від Австрії відбулася 21 грудня, повідомляє прес-служба представництва країни в Євросоюзі. Ротація здійснюється кожні півроку.

Раніше президент Румунії Клаус Йоханніс повідомив про те, що його країна не готова до головування в ЄС через гостру політичну ситуацію та розбіжності всередині коаліційного уряду.

"На мій погляд, ми не готові до цієї важливої, відповідальної і почесної місії. Кілька тижнів тому я висловив надію на те, що ми гідно витримаємо це випробування, однак сьогодні багато що кардинально змінилося. Насамперед у самому уряді під керівництвом Віоріки Денчіле, де особи, відповідальні за підготовку головування в ЄС, йдуть у відставку або їх звільняють", - заявляв Йоханніс.

За два дні до заяви Йоханніса подав у відставку міністр європейських справ Румунії Віктор Негреску. Він відігравав ключову роль у підготовці Румунії до головування в Раді ЄС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі