Сандерс випереджає Байдена серед демократів по всій країні – опитування

Поділитися
Сандерс випереджає Байдена серед демократів по всій країні – опитування © NBC News
Розрив між кандидатами становить 8%.

Незалежний сенатор від Вермонта Берні Сандерс лідирує в рейтингу потенційних кандидатів у президенти США від Демократичної партії на загальнонаціональному рівні. Але колишній віцепрезидент США Джо Байден, який йде другим у рейтингу, наполягає на тому, що він все ще може виграти номінацію і стати кандидатом у президенти Сполучених Штатів від Демократичної партії.

Опитування Quinnipiac показує, що у Берні Сандерса 25% підтримки серед прихільників демократів. За ним слідують Джо Байден (17%), Майкл Блумберг (15%), Елізабет Уоррен (14%), Піт Буттіджич (10%) і Емі Клобучар (4%).

Піт Буттиджич і Берні Сандерс виграли перші в цьому році кокуси Демократичної партії у штаті Айова. Кокуси в Айові були проблемними з технічних причин та через затримку з публікацією результатів. У п'ятницю Демократична партія Айови розповіла, що обробила 100% виборчих ділянок в штаті. Буттіджич набрав 26,198% голосів, а Сандерс - 26,128%. Але ці результати можуть переглянути.

Результати кокусу республіканців вже відомі. Трамп набрав рекордні 97,1%. Він обігнав Білла Велда і Джо Волша.

Читайте також: Сандерс лідирує у фінальному опитуванні в Нью-Гемпширі

Президентські вибори в США 2020 року заплановано на 3 листопада. У них може бути обраний 46-й президент США (у випадку, якщо Дональд Трамп не буде обраний на другий термін). Згідно з Другою статтей Конституції США, для обрання президентом Сполучених Штатів Америки особа повинна бути громадянином США за народженням, не молодше 35 років, які прожили на території країни не менше 14 років.

Найчастіше кандидати висуваються від однієї з політичних партій США в ході праймеріз - інститут первинних президентських виборів, за результатами яких спрямовуються делегати на загальнонаціональну партійну конвенцію, де має бути визначений єдиний партійний кандидат у президенти.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі