Сенатор Флэйк стверджує, що США не знайшли доказів "акустичних атак" на Кубі

Поділитися
Сенатор Флэйк стверджує, що США не знайшли доказів "акустичних атак" на Кубі У Конгресі США не знайшли доказів "акустичних атак" у Гавані
Немає ніяких доказів, що була навмисна атака на американських дипломатів у Гавані, заявив сенатор-республіканець.

США не знайшли жодних доказів того, що американські дипломати в Гавані стали жертвами "акустичних атак", заявив сенатор-республіканець Джеф Флэйк.

Наприкінці робочого тижня сенатор зустрівся з кубинськими високопосадовцями, у тому числі з міністром закордонних справ Бруно Родрігесом і офіційними особами міністерства внутрішніх справ. Під час зустрічі вони повідомили про те, що ФБР після візиту на Кубу не виявило доказів "акустичних атак", передає агентство AP.

"Немає жодних свідчень, що хтось навмисно намагався завдати комусь шкоду. Ніхто не говорить, що з співробітниками посольства нічого не сталося, але немає жодних доказів, що це була навмисна атака з чиєїсь сторони", - зазначив Флэйк.

У вересні повідомлялося про те, що у 21 співробітника посольства США на Кубі погіршилися слух, зір і орієнтація в просторі. У Вашингтоні встановили, що вони піддалися "акустичним атакам" через використання кубинською розвідкою невстановленого обладнання. Держдепартамент прийняв рішення відкликати більшість дипломатів з Гавани і зажадав від 15 співробітників посольства Куби залишити Вашингтон найближчим часом.

США ввели санкції проти Куби і розірвали з нею дипломатичні відносини на початку 1960-х років після комуністичного перевороту й експропріації власності американських громадян і компаній на острові.

У липні 2015 року були відновлені дипломатичні відносини між Вашингтоном і Гаваною. У березні 2016 року президент США Барак Обама відвідав Кубу з офіційним візитом, ставши першим президентом в історії країни, що побував на острові, після Джона Калвіна Куліджа, який здійснив візит до Гавани у 1928 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі