Штат Вашингтон дозволив перетворювати людські останки на компост замість поховання або кремації

Поділитися
Штат Вашингтон дозволив перетворювати людські останки на компост замість поховання або кремації Перетворення в компост пропонується в якості більш екологічною альтернативи традиційному поховання та кремації
Вашингтон став першим штатом в США, який узаконив перетворення людських останків на компост.

Вашингтон став першим штатом в США, який узаконив перетворення людських останків на компост. Тепер за новим законом жителі цього західного штату зможуть обрати новий спосіб розпорядитися своїм тілом після смерті, заповівши, щоб їхні останки перетворилися на ґрунт. Закон був підписаний губернатором штату Джеєм Інслі 21 травня, повідомляє BBC.

Лобіювала закон Катріна Спейд, її компанія Recompose освоїла технологію перетворення останків на родючий компост. Вона полягає в тому, що тіло поміщається в шестикутний сталевий контейнер, заповнений люцерною, деревною тирсою і соломою. Після цього контейнер закривають, і тіло розкладається природним чином не більш 30 днів. У результаті виходить компост у кількості, що приблизно відповідає двом тачкам.

В кінці процедури компост видають близьким померлого. Вони можуть висадити в нього квіти або дерева.

Перетворення на компост пропонується в якості більш екологічної альтернативи традиційному похованню та кремації. Воно також може стати рішенням проблеми нестачі місць для поховань у великих містах, де місце для кладовищ обмежене.

Спейд назвала цю технологію "альтернативою бальзамуванню, похованню або кремації, яка є природною, безпечною, екологічною". Вона вважає, що метод дозволить скоротити вуглецеві викиди та землекористування.

Телеканал зазначає, що екологічно чисті альтернативи поховання стають все більш популярними. Актор телесеріалу "Беверлі-Хіллз, 90210" Люк Перрі, який нещодавно помер, був похований в Каліфорнії в "грибному костюмі". За словами творця костюма Джей Рим, така технологія захоронення зменшує кількість токсичних забруднюючих речовин, які виділяються у навколишнє середовище під час розкладання або кремації тіла.

У Швеції також узаконено метод перетворення останків людини на компост, а у Великій Британії допускається поховання без труни і в труні з біорозкладаних матеріалів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі