Шторм "Глорія" в Іспанії забрав життя вже 13 людей

Поділитися
Шторм "Глорія" в Іспанії забрав життя вже 13 людей Шторм зруйнував інфраструктуру курортного узбережжя © twitter.com/juan_jbp
Закінчення шторму поки не передбачається - до ураганного вітру додався сніг з дощем

Найбільш улюблені туристами місця в Іспанії дуже сильно постраждали від руйнівного шторму "Глорія", тривалий час вируючого над Іспанією. Загинули 13 осіб, ще декілька вважаються зниклими без вести, тому що людей не знайшли.

Серед загиблих, крім іспанців, - британець і українець (пізніше в українському МЗС повідомили, що його смерть не пов'язана з наслідками урагану). 50-річного чоловіка змило в море при рибній ловлі, 75-річна жінка вбита у власному будинку при обваленні будинку. Ще один чоловік був знайдений потонулим в своїй машині.

В курортній місцевості східного узбережжя, яка практично втратила все, що було вкладено в підготовку до нового сезону, зруйновані пляжі і прилегла інфраструктура, затоплені поля, змито в море пришвартовані до пристаней човни і катери, повідомляють іспанські ЗМІ.

Шторм охопив Балеарські острови, включаючи острів Майорка з його популярним курортом, області Іспанії - Каталонію, Мурсію, Андалусію, Валенсію, Астурію, Кастилію та інші. Крім ураганного вітру, який досягав 100 км/год, на узбережжя обрушився мокрий сніг з дощем, що суттєво обмежило всі рятувальні заходи.

Влада Іспанії ще не приступила до оцінки збитку, тому що шторм триває.

Шторм "Глорія" також зачепив і Францію: найпівденніший департамент - Східні Піренеї знаходиться в стані постійної бойової готовності.

Метеорологи не вважають штормову погоду пов'язаною зі змінами клімату, однак підтверджують, що зміни вплинули на силу шторму.

Шторм "Глорія" приніс в Іспанію низькі температури, нищівний вітер, який часом сягав 100 км/год, додав жителям східного узбережжя відчуттів подиву і страху: семи-дев'ятиметрові хвилі, на тлі яких охоче фотографувалися туристи, зовсім не були безпечними для пляжів і набережних приморських міст і, звичайно ж, дуже небезпечними, хоча і зачаровуючими, для людей.

А в деяких місцях ситуація ставала і зовсім фантастичною: наприклад, на вулиці старовинного містечка Тосса-де-Мар ввалилася величезна кількість піни, яка миттєво дісталася дуже високого рівня і заповнила вулиці.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі