Швейцарія не підпише нову угоду з ЄС — Reuters

Поділитися
Швейцарія не підпише нову угоду з ЄС — Reuters Співрозмовники агентства повідомили, що швейцарський уряд, швидше за все, скаже Брюсселю, що для укладення договору надто багато пунктів залишаються відкритими
Відносини між ЄС і Швейцарією регулюють понад 100 двосторонніх угод, які Брюссель хоче замінити одним договором.

Уряд Швейцарії, радше за все, відмовиться від підписання проекту договору з ЄС в наступному місяці. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерела. Відносини між ЄС і Швейцарією регулюють понад 100 двосторонніх угод, які Брюссель хоче замінити одним договором.

Угода мала бути підписана ще на початку року, але влада Швейцарії заявила, що договір може підірвати високу заробітну плату і умови праці в країні.

Згідно з проектом, Швейцарія автоматично адаптує свої правила міграції та соціального забезпечення до законодавства ЄС.

Співрозмовники агентства повідомили, що швейцарський уряд, швидше за все, скаже Брюсселю, що для укладення договору надто багато пунктів залишаються відкритими.

Оскільки договір поки припинений, Єврокомісія пригрозила не продовжувати після середини 2019 року визнання швейцарських правил фондових бірж, які дозволяють інвесторам з ЄС торгувати в Швейцарії.

Швейцарський сектор медичних технологій також може відчути наслідки, оскільки Брюссель затягує зусилля щодо оновлення взаємного визнання промислових стандартів в цьому секторі, що ускладнює експорт. Швейцарські вчені також можуть бути виключені з дослідницьких програм ЄС.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі