Системний расизм і відсутність рівності — радник Трампа прокоментувала протести в США

Поділитися
Системний расизм і відсутність рівності — радник Трампа прокоментувала протести в США © Голос Америки (русская служба)
У Білому домі визнали наявність расизму в США

У США існує системний расизм і відсутня загальна рівність людей, заявила старший радниця президента США Келлиэнн Конвей під час брифінгу в Білому домі, трансляцію якого вів The Hill.

"Існує інституційний расизм, відсутність рівності для всіх людей в цій країні. Мені здається, в цьому немає сумнівів", - сказала Конвей, коментуючи масові протести проти поліцейського свавілля та расизму в Сполучених Штатах, які спалахнули після смерті афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі.

За її словами, президент США Дональд Трамп постійно працює над викоріненням цієї проблеми, однак расизм присутня "у серцях багатьох людей".

При цьому помічник глави держави засудила дії поліції в Міннеаполісі, в результаті яких помер Флойд. "Рада, що Міністерство юстиції США почало розслідування загибелі Флойда на федеральному рівні. Подивимося, що з цього вийде", - сказала Конвей.

Масові протести і наступні за ними заворушення в США почалися після смерті Джорджа Флойда 25 травня. Він помер в лікарні після того, як поліцейський надавив йому коліном на горло під час затримання.

Акції протесту охопили десятки міст по всій країні, у 40 з них ввели комендантську годину. В результаті зіткнень учасників заворушень з поліцією, отримали поранення і загинули десятки людей. До придушення протестів залучили війська Національної гвардії.

Читайте також: Вибори президента США: Лідерство Байдена росте на національному рівні

Нагадаємо, 25 травня поліцейські затримали 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда. При затриманні один з поліцейських тиснув на шию Флойда коліном, чоловік скаржився, що він не може дихати. Флойд помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. Вбивство темношкірого спровокувало масові протести і заворушення.

За результатами першого відкриття центру судово-медичних експертиз, Флойд не був задушений, а нібито помер від слабкого здоров'я у поєднанні зі стресом від затримання.

Повторний розтин, проведений сторонніми медичними експертами, яких привабила сім'я загиблого 46-річного Джорджа Флойда, встановило, що він помер від відсутності кровотоку в мозок.

Поділитися
Дивіться спецтему: Протести через смерть Джорджа Флойда
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі