Сьомого подовження не буде: в Іспанії завершився режим НС

Поділитися
Сьомого подовження не буде: в Іспанії завершився режим НС Режим НС діяв в Іспанії з 14 березня © Somag News
Однак аналог українського адаптивного карантину в країні збережеться.

В Іспанії у неділю, 21 червня, завершився режим надзвичайного стану, запроваджений через епідемію коронавірусу, повідомляє газета El Pais. Режим НС вперше запровадили 14 березня і після продовжували ще шість разів, в останні два прем'єр-міністру Педро Санчесу насилу вдавалося зібрати в парламенті необхідні голоси.

20 червня Санчес виступив із телезверненням, в якому подякував усім, хто брав участь у боротьбі з епідемією, і попередив про можливість другої хвилі COVID-19, яку країна повинна зустріти у всеозброєнні.

Завершення надзвичайного стану означає, що автономні регіони знову отримують всю повноту влади, також поновлюється транспортне сполучення між ними, пише "Європейська правда". Крім того, відкриваються кордони Шенгенської зони.

Проте усі мандрівники, які прибувають до країни, повинні проходити в аеропортах потрійний контроль – МОЗ Іспанії побоюється "експорту" коронавірусу.

Після зняття режиму НС в Іспанії діятиме аналог українського адаптивного карантину – обмеження, що зберігаються, відрізняють в різних регіонах країни, залежно від епідеміологічної ситуації у них. Більше половини вже перейшли на останній етап послаблення обмежень.

За даними Міністерства охорони здоров'я, епідемія COVID-19 в Іспанії забрала 28 322 життів, це третій найбільший показник в Європі після Великої Британії та Італії.

Читайте також: У ЗСУ розповіли, як борються із коронавірусом

Нагадаємо, Іспанія була одним з епіцентрів коронавірусної інфекції в Європі. Система охорони здоров'я країни зазнала серйозного випробування, а орієнтована на туристів економіка за перші три місяці 2020 року скоротилася на 5,2%.

За даними Європейської комісії, Іспанія стане однією з країн, які найбільше постраждають від економічних наслідків пандемії. Уряд прогнозує просідання на всі 9,2% вже у 2020 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі