Сотні китайських акаунтів у Twitter заблокували через протести у Гонконгу

Поділитися
Сотні китайських акаунтів у Twitter заблокували через протести у Гонконгу Twitter вважає, що зіткнувся зі скоординованої кампанією з дискредитації протестів у Гонконгу
Як заявив Twitter, з цих акаунтів нібито велася дискредитаційна робота проти протестувальників.

Компанія Twitter заблокувала сотні китайських акаунтів, запідозрених у дискредитації протестувальників у Гонконгу – з цих акаунтів у соціальній мережі розміщувалися повідомлення, які виставляють гонконгські протести у вкрай негативному світлі, повідомляє Deutsche Welle.

"Мережа мікроблогів Twitter виявила організовану з Китаю масштабну онлайн-кампанію з дискредитації протестів у Гонконгу. Як повідомили представники Twitter в блозі компанії, у результаті інтенсивних внутрішніх розслідувань вдалося виявити 936 акаунтів, які використовувалися для того, щоб "координовано сіяти політичний розбрат у Гонконгу", ставлячи під сумнів законність протестів та їхні основні політичні вимоги", – сказано у повідомленні компанії.

Увагу фахівців Twitter залучили акаунти, користувачі яких "у координованої манері" реагували на події у Гонконгу. Оскільки Twitter в Китаї заборонений та заблокований, доступ до акаунтів здійснювався за допомогою віртуальних приватних мереж (VPN), або зі спеціально розблокованих IP-адрес у материковій частині Китаю.

У публікаціях таких користувачів протестувальники у Гонконгу звинувачувалися у насильстві та вандалізмі. З цієї причини співробітники Twitter вирішили, що мають справу зі скоординованої антипротестною кампанією.

Протести у місті спалахнули в середині червня, у найбільшій акції протесту брали участь майже два мільйони людей. Жителі Гонконгу виступали проти прийняття закону про екстрадицію підозрюваних у порушенні закону осіб до материкового Китаю, вважаючи, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

Уряд відмовився від ратифікації проєкту закону, проте тепер демонстранти вимагають розгляду справи про жорстокість поліції, демократичних реформ і відставки Керрі Лем.

Докладніше про ситуацію в Гонконзі читайте в статті Наталії Бутирської "Гонконг: територія свободи під китайським ковпаком" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі