Спецслужба Великобританії вперше зізналася в хакерській діяльності

Поділитися
Спецслужба Великобританії вперше зізналася в хакерській діяльності За допомогою комп'ютерного стеження були розкриті шість ймовірних терактів, кажуть в GCHQ
Центр урядового зв'язку заявляє, що займався комп'ютерної стеженням в рамках законодавства.

Центр урядового зв'язку Великобританії (GCHQ) вперше зізнався в суді, що займається комп'ютерним хакерством, повідомляє видання The Financial Times.

Представники GCHQ повідомили, що вели дану діяльність не тільки на території Великобританії, але і за кордоном. У відомстві заявили про використання "стійких" закладок CNE (Computer Network Exploitation) які передають потрібну інформацію протягом тривалого періоду часу.

Провайдери й організація Privacy International говорять про незаконність дій GCHQ, і просять суд дослідити, чи були дотримані законодавчі норми та акти про захист прав людини при встановленні подібних шкідливих програм.

У свою чергу, GCHQ наполягає на законності використання CNE. У спецслужбі підкреслюють, що не займалася невибірковою масової стеженням. В якості свого успіху GCHQ зазначив, що до вересня 2015 року з допомогою використання CNE були розкриті шість ймовірних терактів.

GCHQ звернув увагу, що в деяких випадках CNE може бути єдиним способом отримання розвідувальної інформації про терористичну діяльність або про серйозний злочин на території іншої держави.

Читайте також: Турецькі спецслужби запобігли теракту в Стамбулі – Reuters

Раніше колишній співробітник АНБ США Едвард Сноуден заявив, що GCHQ має можливість зламувати смартфони користувачів і отримувати доступ до їхньої особистої інформації і перепискам.Сноуден розповів і про те, що GCHQ і АНБ вклали великі кошти в технології, які дозволяють зламувати смартфони. Це засекречений метод перехоплення - технологія "смурфов" (Smurf suite) - яка названа в честь персонажів однойменного мультика.
"Мрійливий смурф" (Dreamy Smurf) являє собою інструмент керування живленням, що означає, що ваш телефон можна включати і вимикати без вашого відома", - розповів Сноуден.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі