Співробітники ООН можуть залишитися без зарплат через країни-неплатники

Поділитися
Співробітники ООН можуть залишитися без зарплат через країни-неплатники У ООН з'явилися фінансові проблеми
Серед тих, хто не вніс до бюджету організації внески - 64 країни, включаючи США.

Фінансова криза торкнулася ООН. Співробітники міжнародної організації ризикують залишитися без зарплат - багато держав-учасників не перераховують внески.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш попередив про найбільший за останні роки брак готівкових коштів в організації в зв'язку з затриманням державами-членами внесків у бюджет і попередив про ризик невиплат зарплат працівникам і постачальникам.

Про це повідомляє агентство Bloomberg, передає Сегодня.

За його словами, багато членів організації відстають від графіка виплат організації, і це загрожує також скороченням організованих ООН заходів, поїздок, закупівель товарів і послуг.

"У цьому році 129 держав-членів ООН внесли в бюджет організації за 2019 рік два млрд. доларів. Але близько 1,4 млрд доларів все ще залишаються невиплаченими. Серед 64 країн, які повинні зробити свій внесок в 2019 році, Аргентина, Південна Корея, Ізраїль, Саудівська Аравія, Сенегал і Сполучені Штати", – цитує Bloomberg заяву ООН.

У червні цього року Гутерріш вже попереджав про ризик фінансової кризи в ООН. Тоді він говорив, що криза досягла критичної точки і не дозволить ООН виконувати свої завдання через те, що держави-члени ООН затримують внески до бюджету.

Згідно з заявою Гутеріша, опублікованому на сайті ООН, ще в червні він закликав держави "забути про політичні розбіжності, не упиратися в своїх запереченнях проти низки пропозицій, вчасно і в повному обсязі сплачувати внески і знайти вирішення структурних проблем".

Він попереджав, що у ситуації фінансової кризи ООН не зможе виплачувати компенсації країнам, які надають контингент в миротворчі операції.

Генеральна Асамблея ООН у своїх резолюціях неодноразово засуджувала незаконні дії країни-окупанта і закликала її дотримуватися прав людини. 22 грудня 2018 року Генеральна Асамблея ООН прийняла нову резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь, Україна".

Вона стала третьою ініційованої Україною і прийнятою Генасамблеєю ООН за останні два роки. При цьому Росія не виконала жодної вимоги попередніх резолюцій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі