Справа MH17: судовий розгляд триватиме 25 тижнів

Поділитися
Справа MH17: судовий розгляд триватиме 25 тижнів Процес почнеться о 10:00 9 березня
Частину слухань проводитимуть англійською мовою.

Судовий розгляд у справі про збитий над Донбасом пасажирський Boeing рейсу MH17 триватиме 25 тижнів. Про це повідомляє в суботу агентство "Укрінформ" з посиланням на видання NL Times.

Як уже повідомлялося, судова справа, частину якої офіційно передали в суд Гааги, розпочнеться 9 березня 2020 року в судовому комплексі в аеропорту Схіпхол. Слухання пройдуть також 23-27 березня, 8 червня-3 липня, 31 серпня-13 листопада й 1 лютого-26 березня 2021 року.

У Нідерландах у зв'язку з цією справою змінили законодавство, щоб проводити частину слухань англійською мовою. Свідки, які не зможуть бути присутніми в залі, свідчитимуть по відеотрансляції.

17 липня 2014 року над містом Шахтарськ Донецької області з екранів радарів зник "Боїнг-777", що належав "Малайзійським авіалініям" і здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур. У катастрофі загинули екіпаж і пасажири літака – усі 298 осіб, зокрема 80 дітей.

Майже через чотири роки, у травні 2018-го, Міжнародна слідча група (JIT) на прес-конференції у Гаазі продемонструвала уламки ракети, якою збили літак . Комплекс "Бук", з якого було випущено ракету, належав 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, що базується в російському Курську.

19 червня міжнародна слідча група назвала імена чотирьох причетних до катастрофи літака Boeing 777 рейсу MH17: росіяни Сергій Дубінський ("Хмурий"), Олег Пулатов ("Гюрза"), Ігор Гіркін ("Стрєлков") і українець Леонід Харченко ("Крот").

СБУ оголосила підозру фігурантам справи у скоєнні злочину - "терористичного акту, що призвів до загибелі людини".

Нідерланди також вважають ексбойовика Володимира Цемаха одним з п'яти підозрюваних у справі про катастрофу MH17. 29 червня Цемаха заарештували на 60 діб, але 5 вересня звільнили з-під варти під особисте зобов'язання. Його видали Росії в рамках обміну "35 до 35".

Австралія, Нідерланди та низка депутатів Європарламенту просили Україну не обмінювати Цемаха на українських в'язнів Кремля. Перед видачею нідерландські слідчі допитали підозрюваного. А після обміну прокуратура Нідерландів направила в РФ запит щодо видачі Цемаха.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі