США готові оформити екстрені візи для постраждалих від урагану Доріан на Багамах

Поділитися
США готові оформити екстрені візи для постраждалих від урагану Доріан на Багамах Людям абсолютно ніде і ні за що жити - туристична галузь на багатьох островах померла
Кількість загиблих продовжує збільшуватися за рахунок тих, хто числиться зниклим безвісти

Сполучені Штати, незважаючи на свою обережну політику у ставленні до мігрантів, мають намір оформити екстрені візи для постраждалих від урагану Доріан.

Посольство США на Багамських островах, постраждалих від урагану Доріан, готове до розгляду звернень місцевих жителів на отримання екстрених віз. Про це йдеться в заяві Міністерства внутрішньої безпеки США.

"Посольство США в Нассау відкрите для розгляду заяв на видачу термінових віз, - наголошується в ньому. - Співробітники Служби митного та прикордонного контролю в портах прибуття готові до того, що жителі Багамських островів можуть попросити про тимчасове переселення в США".

В повідомленні викладаються вимоги до громадян Багамських островів, які бажають в'їхати в Сполучені Штати. Основним з них є наявність діючих паспорта та американської в'їзної візи.

Для полегшення процесу прибуття жителів Багам в США міністерство рекомендує транспортним компаніям координувати евакуацію з владою двох країн. У заяві зазначається, що американська філія Червоного Хреста і Армія порятунку спільно з владою штату Флорида продовжать надавати допомогу евакуйованим особам, які шукають тимчасового притулку в США.

Тим не менш, президент США Дональд Трамп попередив про необхідність з обережністю ставитися до в'їжджаючих у країну вихідців з постраждалих в результаті урагану Багамських островів. Доріан обрушився на острівну держава 1 вересня. Згідно з останніми даними число загиблих на архіпелазі становить не менше 44 осіб. Близько 200 числяться в зниклих безвісти. Близько 13 тис. будівель пошкоджені або зруйновані.

Ураган Доріан обрушився на Багамські острови в неділю ввечері, ставши другим найсильнішим атлантичним штормом за всю історію спостережень, передає Reuters.

Влада евакуювала жителів Флориди, а Кароліна почала підготовку до повеней і вітру.

Національний центр ураганів США (NHC) заявив, що Доріан обрушився на Елбоу Кей на островах Абак у вигляді шторму категорії 5 з максимальними стійкими вітрами 185 миль на годину (295 км / год) і поривами понад 220 миль / год (354 км / ч).

Прем'єр-міністр Багамських Островів Х'юберт Мінніс попередив, що будинки на островах можуть витримувати вітри не менше 150 миль на годину (241 км / год).

"Це для нас випробування, з яким ми ніколи раніше не стикалися", - сказав він.

За своює міццю ураган Доріан порівнюють з ураганом Гілберт, що лютував в 1988 році, з ураганом Вілма 2005 року і ураганом Дня праці 1935 року. Найпотужнішим ураганом став Аллен в 1980 році, який розійшовся до 190 миль на годину (306 км / ч).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі