США можуть відстрочити підвищення мит на китайські товари ще на 60 днів

Поділитися
США можуть відстрочити підвищення мит на китайські товари ще на 60 днів Введення підвищених мит можуть відстрочити на два місяці © depositphotos / tumsasedgars
Спочатку дедлайн для вирішення спірних питань і підписання угоди було встановлено на 1 березня. З цього числа мита на китайські товари на $ 200 млрд мали зрости з нинішніх 10% до 25%.

Президент США Дональд Трамп розглядає можливість перенесення строку введення підвищених мит на китайські товари на 60 днів. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела. Спочатку дедлайн для вирішення спірних питань і підписання угоди було встановлено на 1 березня, оскільки з цього числа мита на китайські товари на 200 мільярдів доларів мають зрости з нинішніх 10% до 25%.

Про можливість перенесення крайнього терміну щодо підписання угоди Трамп заявив у вівторок.

"Якщо ми будемо близькі до угоди, я можу дозволити їй трохи зміститися в часі", - сказав він.

За даними Bloomberg, китайська сторона пропонувала відкласти введення підвищених мит на 90 днів, але Вашингтон відмовився від такого варіанту.

У четвер у Пекіні розпочався черговий раунд дводенних китайсько-американських переговорів щодо торгових спорів. Китайську делегацію очолює віце-прем'єр Держради Китаю Лю Хе, з американської сторони в них беруть участь торговий представник США Роберт Лайтхайзер і міністр фінансів Стівен Мнучин.

Трамп заявив журналістам у Білому домі, що попередні переговори, які почалися в понеділок, "йдуть дуже добре", зазначивши, що китайська сторона "демонструє нам приголомшливу повагу".

"Китайсько-американські відносини у всьому залежать від двох лідерів. В кінцевому підсумку Сі та Трамп прийдуть до угоди, а, може, й ні", - написав Трамп в Twitter в середу.

Раніше Трамп підкреслював, що жодної остаточної угоди не буде, поки він зустрінеться з Сі. Місце і строки проведення зустрічі поки обговорюються.

Останнім часом президент США неодноразово заявляв про прогрес у переговорах з Китаєм з торгівлі і говорив, що майбутня угода, якщо буде укладена, стане наймасштабнішою в історії. Також він зазначав близькість своїх відносин з Сі.

Під час переговорів США наполягають на скороченні субсидій китайським державним компаніям, підвищення рівня захисту інтелектуальної власності американських компаній, що працюють в Китаї.

Торгова війна почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з низки країн, зокрема, з Китаю. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Трамп і Сі погодилися на перемир'я в торговій війні, домовившись відкласти до березня 2019 введення нових торгових мит.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі