США не планують реагувати на ракетні пуски КНДР – Еспер

Поділитися
США не планують реагувати на ракетні пуски КНДР – Еспер Еспер не вважає КНДР загрозою для США, але до списку загроз її чомусь додав © Соцмережі
Відновлювати навчання з Південною Кореєю США поки також не планують.

США не планують гостро реагувати на пуски ракет малої дальності на території КНДР, хоча і стурбовані ними, заявив 28 серпня міністр оборони США Марк Еспер, передає "Сьогодні".

"Безумовно, ми стурбовані їхніми випробуваннями ракет малої дальності. Ми хочемо зрозуміти, що вони роблять і навіщо вони це роблять. Але з іншого боку, ми не збираємося гостро реагувати. Ми хочемо застосовувати зважений підхід і переконатися, що не закриваємо двері для дипломатії... В кінцевому рахунку ми досягнемо незворотної, такої, що перевіряється і повної денуклеаризації півострова. Кращий спосіб для цього – політична угода. Ми не хочемо закривати двері для дипломатії, гостро реагуючи на їхні випробування і на те, що вони роблять", – зазначив міністр.

При цьому Еспер включив КНДР до списку військових загроз для США разом із Китаєм, однак зазначив, що Вашингтон націлений на мирне вирішення північнокорейської проблеми. Відновлювати навчання з Південною Кореєю США поки також не планують.

"Головне переконатися, що ми робимо те, що нам потрібно, щоб зберегти нашу боєздатність. План маневрів і навчань, який у нас на даний момент є, достатній для підтримання необхідного рівня нашої боєготовності на півострові", – заявив Еспер.

30 липня Північна Корея в черговий раз провела пуск кількох балістичних ракет. Ракети були запущені з півострова Ходо у провінції Хонгендо на східному узбережжі КНДР.

Зазначимо, що цей ракетний пуск був здійснений КНДР менш ніж через тиждень після попереднього. 25 липня Північна Корея провела запуск двох балістичних ракет у бік Японського моря. Ракетні пуски були зафіксовані о 5:34 та 5:57 за місцевим часом (23:34 та 23:57 за київським часом), вони були зроблені з району міста Вонсон.

Після цього черговий ракетний пуск, зроблений ракетними військами КНДР, стався 2 серпня – тип випущених снарядів встановити не вдалося.

5 серпня Північна Корея знову здійснила запуск двох невпізнаних реактивних снарядів зі свого східного узбережжя. Наступні ракетні пуски відбулися 10 та 16 серпня.

Ракетні пуски КНДР проводить у відповідь на спільні навчання військ Південної Кореї і США, які в Північній Кореї назвали "репетицією війни".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі