США порушить суверенітет ЄС якщо введе нові санкції проти "Північного потоку-2" – голова комітету Бундестагу

Поділитися
США порушить суверенітет ЄС якщо введе нові санкції проти "Північного потоку-2" – голова комітету Бундестагу © 24 канал
Напередодні сенатор-республіканець Тед Круз оголосив, що передав на розгляд сенату США законопроект, що передбачає додаткові санкції проти проекту газопроводу "Північний потік-2".

Якщо в США будуть прийняті нові санкції щодо газопроводу "Північний потік-2", це стане порушенням суверенітету Німеччини і всього Євросоюзу, заявив голова комітету Бундестагу з економіки і енергетики, депутат від партії "Ліві" Клаус Ернст, повідомляє Інтерфакс.

"Вчинок США в цьому питанні більше не можна розцінювати як дружній акт, він являє собою порушення суверенітету Німеччини і ЄС. Якщо це, нарешті, не припиниться, ми повинні будемо обдумати серйозні заходи, щоб захистити себе", - сказав Ернст у п'ятницю.

На його думку, одним з таких заходів, наприклад, можуть бути "штрафні мита на американський газ". США поставляє в ряд країн Євросоюзу скраплений газ.

Напередодні сенатор-республіканець Тед Круз оголосив, що передав на розгляд сенату США законопроект, що передбачає додаткові санкції проти проекту газопроводу "Північний потік-2". Згідно із заявою, розміщеній на сайті Круза, санкції націлені на те, щоб перешкодити завершенню будівництва "Північного потоку-2", і будуть поширюватися на всіх, хто так чи інакше задіяний у прокладанні газопроводу".

Законопроект передбачає, що всі введені раніше США санкції щодо "Північного потоку-2", будуть поширюватися як на роботи з прокладання газопроводу, так і на компанії, які страхують кораблі-трубоукладачі. Також Круз пропонує поширити санкції на компанії, які забезпечують "послуги або приміщення для робіт з модернізації суден, задіяних у будівництві газопроводу. В якості прикладів наводяться роботи по дообладнанню суден, встановлення зварювального обладнання, устаткування для водолазних робіт.

Читайте також: Світоліна отримала суперниць по групі Підсумкового турніру WTA

Раніше повідомлялося про те, що регулятор Німеччини звільнив оператора "Північного потоку" від виконання правил газової директиви ЄС на 20 років.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі