США скорочують контингент військових у Німеччині — ЗМІ

Поділитися
США скорочують контингент військових у Німеччині — ЗМІ Причини скорочення військової присутності США в країнах ЄС не розкриваються © DT.UA
До вересня звідти будуть виведені 9,5 тис. солдатів.

Президент США Дональд Трамп наказав скоротити кількість американських військових в Німеччині. Відповідне розпорядження було надано Пентагону. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Всього в Німеччині розміщені 34,5 тис. американських військових. До вересня звідти будуть виведені 9,5 тис. солдатів. Деяких з цих військових переведуть в Польщу, в інші країни-союзниці, а також повернуть в США.

Неназваний чиновник повідомив, що це рішення стало результатом кількамісячної роботи генерала армії США, голови Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Майлі.

Він також запевнив, що скорочення контингенту не має відношення до напруги між Дональдом Трампом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"У присутності великого числа американських військових у ФРН зараз немає необхідності зважаючи на загальне збільшення витрат на оборону з боку країн-членів НАТО", - сказав чиновник.

Раніше США почали виведення своїх військ з Афганістану.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі