США та Іран стояли на порозі війни – глава МЗС Ірану

Поділитися
США та Іран стояли на порозі війни – глава МЗС Ірану © theguardian.com
Заріф стверджує, що одразу після вбивства очільника КВІР США відправили Ірану лист "з погрозами".

США знаходилися на порозі війни з Іраном через вбивство іранського військового лідера Касема Сулеймані. Про це повідомив голова МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф, повідомляє NBC News.

"На жаль, Сполучені Штати, грунтуючись на дезінформації, діючи неосвічено і зарозуміло, сконцентрувалися на курсі, який привів регіон дуже близько до краю прірви. Ми були дуже близькі до війни", - сказав Заріф.

Міністр також зазначив, що після інциденту з командувачем КВІР держсекретар США Майкл Помпео надіслав Ірану лист "з погрозами", чого робили було не варто. Заріф зазначив, що цитувати слова Помпео – "нижче його гідності". Міністр лише додав, що відповідь Тегерану була доволі жорсткою.

"Сполучені Штати завдали удару не в тому місці, не в той час, і це має наслідки. Але ми, як і Сполучені Штати, не можемо контролювати наслідки. Я маю на увазі, що люди несуть відповідальність за наслідки своїх дій, і я думаю , що ті, хто все ініціював, повинні відступити ", - відповів очільник МЗС Ірану на запитання про ризики війни в майбутньому.

3 січня 2020 року безпілотник США завдав удару по конвою генерала іранського Корпусу Вартових ісламської революції, командувача спецпідрозділом "Аль-Кудс" Касема Сулеймані. Його ліквідація була санкціонована особисто президентом США Дональдом Трампом. А його вбивство не лише підірвало позиції Ірану в регіоні і змусило світ похвилюватися, але і створило абсолютно новий у світовій практиці прецедент, пише Сергій Немирич у своєму матеріалі "Жвавий жах 2020" для DT.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі