США відкрили вогонь у відповідь на ракетну атаку в Іраку

Поділитися
США відкрили вогонь у відповідь на ракетну атаку в Іраку США відповіли на ракетну атаку з боку іракських військових
Пентагон заявив, що США не допустять атаки проти американського народу.

США нанесли удари по позиціях угруповання "Катаїб Хезболлах" в Іраку у відповідь на ракетну атаку з боку іракських військових, коли загинули два американських солдата, повідомляє Пентагон в офіційній заяві.

"Раніше сьогодні (РЕД. у четвер) ввечері США завдали оборонні високоточні удари по об'єктах "Катаїб Хезболлах" по всьому Іраку. Цілями цих ударів стали п'ять складів зі зброєю, щоб значно послабити її здатність здійснювати в майбутньому атаки на сили коаліції "Непохитна рішучість", – йдеться у заяві Пентагону.

За даними організації, рішення про атаку стало прямою відповіддю на загрозу шиїтських угруповань ополченців, які продовжують атакувати бази з силами коаліції.

Марк Еспер заявив, що США не допустять атаки проти американського народу чи американських союзників.

"Як ми продемонстрували це в останні місяці, ми зробимо всі необхідні дії для захисту наших військовослужбовців в Іраку і в регіоні", повідомив Еспер.

Раніше повідомлялося, що база коаліційних сил Таджі на півночі Багдада піддалася масованому ракетному обстрілу. Удар тридцятьма ракетами зробили бойовики з проиранских формувань, в результаті загинуло двоє американських військовослужбовців і один британець, а ще 12 осіб отримали поранення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі