США vs Китай: сторони домовилися про стабілізацію юаня

Поділитися
США vs Китай: сторони домовилися про стабілізацію юаня Прогрес у переговорах йде малими кроками © USA Herald
Лідери світових держав досягли певного прогресу в переговорах. Це важливо для всього світу.

На торгових переговорах Вашингтона і Пекіна, які пройшли в США, сторонам вдалося досягти певного прогресу. США і Китай дійшли угоди про стабілізацію курсу юаня.

"Ми хочемо укласти угоду, яка буде тривати протягом багатьох років, та угоду, яка буде вигідна для обох країн", - заявив у п'ятницю президент Дональд Трамп у Білому домі, під час переговорів з віце-прем'єром Китаю Лю Хе 22 лютого, передає Bloomberg.

Остаточна угода буде підписана на саміті з Сі Цзіньпіном, китайським лідером, з яким Трамп сказав, що сподівається зустрітися "не у надто віддаленому майбутньому". Трамп сказав, що угода з Китаєм, швидше відбудеться, ніж ні, Лю також сказав, що договір з США досить імовірний. При цьому міністр фінансів Стівен Мнучін заявив, що в кінці березня на курорті Трампа в Мар-а-Лаго у Флориді запланована попередня зустріч.

Обидві сторони "прискорять переговори", сказав Лю в заяві, опублікованій агентством Сіньхуа в в суботу, 23 лютого, в Пекіні.

"Обидві країни провели плідні переговори і досягли позитивного прогресу в таких областях, як торговий баланс, сільське господарство, передача технологій, захист інтелектуальної власності та фінансові послуги", - сказав він.

Раніше Вашингтон попросив Пекін тримати курс юаня стабільним. За 2018 рік юань подешевшав на 5%. Китай використовує штучне зниження курсу своєї національної валюти для зниження ефекту від американських мит. Сторони обговорюють це питання кілька місяців.

Крім того, Китай погодився закупити у США товарів на суму близько 1,2 трлн. доларів в рамках переговорів про припинення торгового протистояння між країнами.

А ось питання, що стосується інтелектуальної власності, незважаючи на заяву Лю, вирішити поки що не вдалося.

Торгова війна почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з ряду країн, в тому числі з Китаю. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Трамп і Сі погодилися на перемир'я в торговельній війні, домовившись відкласти до березня 2019 року введення нових торгових мит.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі