США ввели санкції проти китайських компаній і громадян через Іран

Поділитися
Вашингтон створив новий санкційний список для Китаю через іранську нафту.

У середу, 25 вересня, Міністерство фінансів США оголосило про введення нових санкцій у зв'язку із звинуваченнями в свідомих перевезеннях нафти з Ірану і в порушення введених Вашингтоном обмежень проти Ірану. У санкційний список потрапили п'ять китайських громадян і шість юридичних осіб, у тому числі дві дочірні компанії корпорації, повідомляє Reuters.

Під санкції потрапили компанії Cosco Shipping Tanker і Cosco Shipping Tanker Seaman and Ship Management, але на батьківську компанію санкційні заходи не поширюються. Також у список внесли компанії China Concord Petroleum, Kunlun Shipping Company, Kunlun Holding Company і Pegasus 88 Limited.

"Ми говоримо Китаю і всім країнам: знайте, що ми будемо карати за кожен проступок", - заявив у середу в Нью-Йорку держсекретар США Майк Помпео.

У четвер, 26 вересня МЗС Китаю висловив жаль з приводу санкцій, введених Сполученими Штатами щодо китайських юридичних осіб і окремих осіб, яких він звинувачує у навмисній передачі нафти з Ірану в порушення обмежень Вашингтона на Тегеран.

Представник міністерства Ген Шуан виступив з коментарями на щоденному брифінгу в Пекіні, додавши, що співробітництво Китаю з Іраном було законним..

21 вересня, влада США ввела тимчасове звільнення від мит для більш ніж 400 товарів, які імпортуються з Китаю.

З 1 вересня почали діяти 5% мита Китаю на імпортовану із США сиру нафту, а також на ряд інших товарів загальною вартістю понад 75 млрд доларів. З 1 жовтня будуть введені мита на китайські товари загальною вартістю в 250 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп анонсував торговельну угоду з Китаєм, зіславшись на те, що він назвав зростаючим економічним тиском на Пекін і втратою робочих місць в Китаї.

Торгова війна між Китаєм і Сполученими Штатами почалася навесні 2018 року, коли Вашингтон прийняв рішення підвищити мита на алюміній і сталь з ряду країн, в тому числі з КНР. На саміті "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі Дональд Трамп і Сі Цзіньпін погодилися на перемир'я в торговельній війні, домовившись відкласти до березня 2019 року введення нових торгових мит.

Детальніше про торгову війну між двома наддержавами читайте в матеріалі Олексія Їжака ""Холодна" війна з "гарячими" зіткненнями" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Стажер
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі