США ввели санкції проти пов'язаних із ФСБ російських хакерів

Поділитися
США ввели санкції проти пов'язаних із ФСБ російських хакерів Російські хакери вкрали як мінімум 100 млн доларів в банках США та інших країн © mignews.com
Санкції введені відносно 17 фізичних і семи юридичних осіб.

Міністерство фінансів США в четвер, 5 грудня, ввело санкції проти семи російських компаній та 17 фізичних осіб за кіберзлочини.

До санкційного списку потрапили ТОВ "Бизнес-столица", ТОВ "Оптима", ТОВ "Трейд-инвест", ТОВ "Центр автообслуживания", ТОВ "Вертикаль", ТОВ "ЮНИКОМ" і хакерське угруповання Evil Corp.

За даними агентства Bloomberg, санкції щодо Evil Corp введені за хакерські атаки проти американських компаній і держустанов. Серед об'єктів цих атак – Bank of America та інші банки. Хакерському угруповання вдалося викрасти дані клієнтів трьох сотень фінансових організацій у більш ніж 40 країнах світу.

Одному з включених до санкційного списку росіян Максиму Якубцю в Небрасці і Пенсільванії заочно пред'явлено звинувачення в кіберзлочинах. А Мін'юст США вважає його організатором злочинного хакерського угруповання. Найближчим соратником Якубца називають Ігоря Турашева, який також опинився під санкціями.

За даними американського слідства. Якубець і Турашев більше 10 років очолювали "один з найбільш складно влаштованих синдикатів у сфері кіберзлочинності в світі",

У Мінфіні США уточнили, що хакери з Evil Corp викрали не менше 10 млн доларів за допомогою вірусу Dridex.

Декілька громадян Росії та інших держав стали фігурантами санкційного списку не за безпосередню участь у кібератаках, а за фінансові операції з кіберзлочинцями. Цим, за даними Мінфіну США, займалися Олексій Башликов, Руслан Замулько, Давид Губерман, Карлос Альварес, Георгіос Манідіс, Тетяна Шевчук, Азамат Сафаров і Гульсара Бурхонова.

Також американському уряду відомо про роботу Якубця на ФСБ. У квітні 2018 року він намагався отримати ліцензію на роботу із засекреченою інформацією російської спецслужби.

Нагадаємо, у 2018 році у США засудили двох російських хакерів, звинувачених в організації однієї з найбільших кібератак в американській історії.

37-річний Володимир Дрінкман був засуджений до 12 років в'язниці, а його спільник 34-річний Дмитро Смілянець отримав чотири роки і три місяці тюремного ув'язнення.

Дрінкман і Смілянець були екстрадовані до США з Нідерландів після арешту в 2013 році. У 2015 році обидва росіянина визнали себе винними у хакерській атаці, в результаті якої було вкрадено 160 млн номерів кредитних і дебетових карт.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі