США запроваджують другий пакет санкцій проти РФ за хіматаку в Солсбері

Поділитися
США запроваджують другий пакет санкцій проти РФ за хіматаку в Солсбері Санкції поширюються на держборг Росії © The Daily Mail
Американським банкам заборонять видавати кредити російському уряду і брати участь в первинному ринку валютного суверенного боргу РФ.

Другий пакет санкцій США проти Росії за хімічну атаку в Солсбері буде введено в дію 26 серпня. Відповідне повідомлення Державного департаменту США з'явилося ву Федеральному реєстрі в п'ятницю, 23 серпня. Санкції спрямовані на блокування розробки і виробництва Росією хімічної і бактеріологічної зброї.

Пакет передбачає блокування Сполученими Штатами видачі Міжнародним валютними фондом, Світовим банком та іншими міжнародними фінансовими організаціями фінансово-технічної допомоги і кредитів уряду РФ.

США також запровадять жорсткіші правила ліцензування при продажу росіянам ряду технологій та товарів.

Крім того, американським банками заборонять видавати кредити уряду РФ і брати участь у первинному ринку валютного суверенного боргу Росії, тобто купувати російські валютні облігації.

При цьому санкції не зачіпають російські державні компанії і вторинний ринок рублевого суверенного боргу.

Перший пакет санкцій проти Росії за недотримання закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю (CBW Act) булозапроваджено минулого року.

Президент США Дональд Трамп підписав указ про введення другого пакету санкцій проти РФ через отруєння Сергія і Юлії Скрипалів у британському Солсбері 2 серпня.

Нагадаємо, 5 березня минулого року в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль і його донька. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

За даними слідства, проти Скрипалів була використана нервовопаралітична речовина "Новачок" російського виробництва.

У вересні британські правоохоронці оприлюднили дані про двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів – "Руслана Боширова" й "Олексія Петрова". За даними розслідувачів, "Боширов" - це полковник ГРУ Генштабу ЗС РФ Анатолій Чепіга, а "Петров" - військовий медик ГРУ Олександр Мишкін.

На початку 2019 року Bellingcat ідентифікувала третього отруйника– офіцера ГРУ Дениса Сергєєва, яка працювала під оперативним псевдонімом "Сергій Федотов".

Детальніше про ситуацію навколо отруєння Сергія Скрипаля та дипломатичний скандал з висилкою російських шпигунів під дипприкриттям читайте в матеріалах Олександра Хари "Токсична Росія" і "Дипломатичний екзорцизм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі