Статки найбагатшої людини планети зросли на $ 6,4 млрд

Поділитися
Статки найбагатшої людини планети зросли на $ 6,4 млрд Товстосуми збільшують свої капітали © http://vucubazi.blogspot.com/
Багаті багатіють, а бідні бідніють на тлі коронавірусу.

Найбагатша людина у світі, засновник Amazon.com Inc Джефф Безос збільшив свій статок в умовах пандемії коронавірусу на $ 6,4 млрд, в результаті рекордного зростання акцій його компанії на 5,3 відсотка, піднявши чисту вартість засновника до 138,5 мільярда доларів, пише Bloomberg.

Хоча сукупний власний капітал 500 найбагатших людей світу в цьому році впав на 553 мільярда доларів, завдяки стимулам з боку урядів і центральних банків він зріс на 20 відсотків порівняно з мінімумом 23 березня, відповідно до індексу Bloomberg Billionaires Index.

Екс-дружина Безоса, Маккензі Безос, якій дісталася 4-процентна частка в Amazon в рамках недавнього шлюборозлучного процесу, збільшила свій капітал на 8,2 млрд. доларів до 45,3 млрд. доларів, і тепер вона займає 18-е місце в рейтингу добробуту Bloomberg, випередивши Мукеша Амбані, найбагатшу людину в Індії, і мексиканця Карлоса Сліма.

Багато в нафтовій і газовій промисловості постраждали від падіння цін на нафту, в тому числі Гарольд Хамм, чий статок скоротився на 64 відсотка до 3,7 мільярда доларів.

Акції конкуруючого рітейлера Walmart Inc. також зросли, підтримуючи статки найбагатшої родини в світі. Загальна вартість активів Аліси, Джима і Роба Уолтона становить 169 мільярдів доларів, що майже на 5 відсотків більше, ніж на початку року.

Генеральний директор Tesla Inc. Елон Маск додав в цьому році до свого капіталу 10,4 мільярда доларів.

Доходи засновника Zoom Video Communications Inc. Еріка Юаня подвоїлися і склали 7,4 мільярда доларів, так як попит на послуги телеконференцій різко зріс в результаті пандемічного блокування.

Раніше повідомлялося про те, що шестеро українських олігархів потрапили в список найбагатших людей за версією журналу Forbes. За даними Державної податкової служби України, з початку року дохід більше одного мільйона гривень задекларували майже 1800 українців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі