Стрілки на годиннику "судного дня" зупинилися за 100 секунд до апокаліпсису

Поділитися
Стрілки на годиннику "судного дня" зупинилися за 100 секунд до апокаліпсису Стрілки годинника вперше перейшли крайню межу
Вчені перевели стрілки годинника на 20 секунд вперед.

Стрілки так званого годинника Судного дня, який відраховує умовний час до можливого апокаліпсису, переведені на 20 секунд вперед. Про це заявила президент американського журналу Bulletin of the Atomic Scientists Рейчел Бронсон на прес-конференції в четвер, 23 січня.

Це означає, що на даний момент годинник Судного дня показує 23:58:20 до настання "ядерної півночі", що символізує глобальну катастрофу.

"Людство як і раніше зіштовхується з двома одночасно наявними небезпеками - ядерною війною та зміною клімату, які поглиблюються іншими загрозами, такими як інформаційна війна в кіберпросторі, яка підриває здатність суспільства відповідати на виклики. В сфері міжнародної безпеки склалася вкрай важка ситуація не тільки через ці загрози, але і через те, що світові лідери руйнують глобальну політичну систему", - сказано в релізі.

Також серед причин переведення стрілок вперед - зростання ядерної загрози через конфлікт між США та Іраном, розрив Договору про ракети середньої і меншої дальності і відсутність прогресу з питання роззброєння КНДР.

Журнал Bulletin of the Atomic Scientists виставляє час на "Годиннику Судного дня" з 1947 року. У 2019 році стрілки на годиннику були встановлені на позначку 2 хвилини до опівночі. За 70 років історії години змінювали своє положення 22 рази, у 1947 році вони були встановлені на 23:53. У 1953 році, після випробування Радянським Союзом водневої бомби, Годинник Судного дня показував 23:58. Це саме крайнє значення годин, ближче до півночі вони не підходили ніколи.

Раніше в ООН заявили про те, що ризик початку загальної ядерної війни між державами в останні роки значно зріс.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі