Суд визнав незаконним призупинення роботи парламенту Британії прем'єром Джонсоном – BBC

Поділитися
Суд визнав незаконним призупинення роботи парламенту Британії прем'єром Джонсоном – BBC
У Джонсона оскаржуватимуть це рішення.

Призупинення роботи парламенту прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном є незаконним, поставновив Вищий цивільний суд Шотландії. Група з трьох суддів винесла рішення на користь міжпартійної групи політиків, які оскаржували рішення прем'єр-міністра, передає в середу BBC.

Судді заявили, що прем'єр-міністр намагається перешкодити парламенту залучити уряд до відповідальності перед Brexit.

Уряд Великої Британії заявив, що оскаржить це рішення у Високому суді Лондона.

Сесійного Рішення суду скасовує більш раннє рішення суду, в якому говорилося, що минулого тижня Джонсон не порушив закон.

Але це не відразу відіб'ється на нинішній припинення роботи парламенту, яка почалася рано вранці у вівторок.

Це пов'язано з тим, що суд не дав розпорядження про скасування призупинення до повного слухання у Високому суді в Лондоні, яке розпочнеться у вівторок наступного тижня.

Депутати зараз не планують повертатися в парламент до 14 жовтня, коли відбудеться виступ Королеви. Велика Британія повинна покинути ЄС 31 жовтня.

Підводячи підсумок своїх висновків, судді Сесійного суду заявили, що вони одностайні в своєму переконанні, що Джонсон був мотивований "неправильної метою блокування парламенту".

"Суд, відповідно, винесе постанову про те, що порада прем'єр-міністра Королеві і наступна за ним призупинення були незаконними і, отже, не мають сили і ефекту", - заявили судді.

У середу, 28 серпня, Борис Джонсон вирішив призупинити роботу парламенту.

23 липня колишній мер Лондона і ексміністр закордонних справ Борис Джонсон виграв перегони за лідерство в Консервативній партії. Наступного дня королева Єлизавета II призначила його прем'єр-міністром. Дональд Трамп схвально відгукувався про Джонсона і його політичних успіхи.

Джонсон є одним з найпослідовніших прихильників виходу Британії з ЄС. Уряд Терези Мей він залишив після занадто м'якого, на його думку, проекту угоди з Євросоюзом. Протягом останніх місяців нещадно критикував прем'єр-міністра Терезу Мей.

Британія залишається членом Євросоюзу до 31 жовтня, але зможе вийти раніше, якщо угоду, вже тричі відкинуту Палатою Громад, все ж таки вдасться ухвалити.

Докладніше про те, чому відставка Мей може стати ключем для виходу з кризи Brexit, читайте в матеріалі Віктора Константинова "Пітьма перед світанком?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі