Суд знову відклав винесення вироку ексраднику Трампа

Поділитися
Суд знову відклав винесення вироку ексраднику Трампа © CNN
У грудні очікується доповідь генерального інспектора міністерства юстиції про розслідування "російського втручання" на виборах 2016 року.

Колишньому раднику президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкла Флінна, одному з обвинувачених у "російській справі" спеціального прокурора Роберта Мюллера, відклали засідання суду, на якому має бути винесений вирок. Судове засідання раніше було заплановано на 18 грудня, нову дату поки що не призначили, повідомляє CNBC.

Суддя Емметт Салліван відхилив винесення вироку після того, як Флінн, раніше визнав провину в дачі неправдивих свідчень агентам ФБР про свої контакти з колишнім послом РФ і адміністрації США подали спільне клопотання з запитом відкласти оголошення вироку.

Автори клопотання посилаються на те, що в грудні буде опублікований звіт генерального інспектора Міністерства юстиції про витоки розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США-2016. Генеральний інспектор минулого тижня повідомив, що звіт буде опубліковано 9 грудня.

"Сторони очікують, що у звіті про результати цього розслідування будуть вивчені теми, що мають відношення до кількох питань, які були порушені відповідачем", - йдеться у спільній клопотанні Флінна і адміністрації США.

Раніше повідомлялося, що колишній радник Дональда Трампа Майкл Флінн пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у дачі неправдивих свідчень агентам ФБР щодо його контактів з колишнім послом РФ Сергієм Кисляком.

Флінн також висловив готовність до подальшої співпраці зі слідством в "інтересах своєї сім'ї та Сполучених Штатів".

Майкл Флінн подав у відставку, у зв'язку з обговоренням санкцій з російським послом за місяць до обрання Трампа президентом.

До інавгурації Трампа Флінн неодноразово спілкувався із послом РФ в США Сергієм Кисляком і обговорював питання зовнішньої політики із російською стороною як приватна особа, що є порушенням американського законодавства.

Видання Reuters повідомляло, що президент Трамп просив директора ФБР припинити розслідування про зв'язок Флінна з РФ. Видання дізналося, що Трамп зустрічався із Джеймсом Комі наступного дня після звільнення свого радника.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі