Кількість смертей від коронавірусу спричинила паніку на фондових біржах

Поділитися
Кількість смертей від коронавірусу спричинила паніку на фондових біржах Економічні наслідки коронавірусу можуть вплинути на різні сфери © kawing921 / Depositphotos
Індекс світових акцій падає через страх епідемії.

Фондовий індекс MSCI, який вимірює акції у 49 країнах світу впав до 0.5% через збільшення смертей від коронавірусу, передає Reuters. Європейські акції пішли у мінус, слідом за азіатськими − акціонери перестраховуються та переводять облігації в золото. Нова відмітка у 170 смертей від вірусу змушує авіакомпанії скорочувати рейси, а магазини − закриватись.

Китайські урядові економісти заявили, що криза коронавірусу може скоротити зростання у світовій економіці до 5% та вплине на різноманітні економічні сектори: від видобутку до товарів розкоші.

Інвестиційні банки також почали надавати дані про те, наскільки великими можуть бути наслідки. Американська транснаціональна корпорація Citigroup очікує, що зростання Китаю у 2020 році сповільниться до 5,5%.

Європейський індекс STOXX 600 знизився на 0,9%, так само впали індекси на Франкфурті, в Парижі та Лондоні. Ф'ючерси на акції США ESc1 показали негативні результати на Волл-стріт. Дохідність державних облігацій США та Німеччини різко впала, при цьому дохідність німецьких облігацій за 10 років знизилася до тримісячного мінімуму.

Китайські заводи та фабрики продовжили святкові вихідні, глобальні авіакомпанії скоротили рейси, а шведська компанія IKEA заявила, що закриє всі магазини в Китаї. Однак, українська економіка не відчує істотного спаду через епідемію. За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, вплив коронавірусу на економіку України буде мінімальним через незначний потік туристів з Китаю.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус "2019-nCoV" з Уханю став сьомим вірусом такого типу, яким може заразитися людина. Він може передаватись повітряно-крапельним шляхом та має симптоми пневмонії.

У Києві зареєстрували випадок зараження коронавірусом, проте це не той штам вірусу, який викликав спалах пневмонії в Ухані. У ВООЗ наголосили, що поки що спалах захворювання є надзвичайною ситуацією лише для КНР.

Детальніше про коронавіруси читайте в інтерв'ю з мікробіологом і вірусологом, академіком НАН України і НАМН України Володимиром Широбоковим "Мікроби не прощають легковажності" для "Дзеркала тижня.Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі