Свої будинки в Ідлібі за добу залишили близько 40 тисяч жителів

Поділитися
Свої будинки в Ідлібі за добу залишили близько 40 тисяч жителів Сирійці тікають в порівняно безпечні райони на кордоні з Туреччиною © Flash90/Али Сирия
Кількість внутрішньо переміщених осіб на північному заході Сирії з початку листопада 2019 року досягла 541 тисяч чоловік.

Протягом доби, 28 січня, свої будинки в районах бойових дій на північному заході Сирії покинули 39 377 осіб. Населення в масовому порядку залишає свої будинки на тлі обстрілів і авіаударів армії Башара Аль-Асада і ВКС Росії. Про це повідомляє Anadolu.

Наголошується, що жителі населених пунктів зони деескалації біжать в порівняно безпечні райони на кордоні з Туреччиною. Туди біжать жителі населених пунктів Еріха, Серакиб, Джебель Завийе, Дарет Іззе, Етаріб, Хирейтан, Хайян, Анадан і Айнджара.

Згідно з інформацією місцевих ЗМІ, кількість внутрішньо переміщених осіб на північному заході Сирії з початку листопада минулого року досягло 541 тисяч чоловік.

За час війни в Сирії з 2011 року, за даними ООН, загинули понад півмільйона людей і ще кілька мільйонів були змушені покинути свої будинки. За даними спостерігачів з Сирійської мережі з прав людини, більшість цивільних загинули від рук терористів ІГІЛ, а також союзу Росії та сил режиму Асада.

У лютому Туреччина проведе саміт щодо Сирії з лідерами Франції, Німеччини і Великої Британії на тлі напруженості навколо конфлікту.

23 жовтня Міністерство оборони Туреччини заявило про завершення антикурдської військової операції на півночі Сирії. Детальніше про протистояння в Сирії читайте у статті Віктора Каспрука "Америка перебиває "сирійську гру" Кремля".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі