Тереза Мей пішла у відставку з посади голови Консервативної партії Британії

Доповнено
Поділитися
Тереза Мей пішла у відставку з посади голови Консервативної партії Британії Тереза Мей стала другою жінкою-прем'єром в історії Великої Британії © depositphotos / palinchak
Вона залишається главою уряду до формування нового кабінету.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей подала формальну заяву про відставку з посади голови Консервативної партії королівства і повідомила про це однопартійцям. Даунінг-стріт вважає, що відставка прем'єр-міністра з посади лідера британських Торі є стриманим подією, і Мей, ймовірно, залишиться на своїй посаді ще кілька тижнів.

SkyNews пише, що вона залишиться виконуючим обов'язки лідера консерваторів, поки не оберуть наступника.

Консерватори заявили, що члени партії можуть подати заявки на вакантну посаду лідера партії. У них є час до 5 вечора понеділка, щоб офіційно подати заявку.

Поки11 кандидатів публічно заявили про свій намір взяти участь у конкурсі.

Очікується, що нового лідера Торі, і майбутнього прем'єр-міністра Британії, оберуть вже 23 липня.

Серед тих, хто претендує на її заміну, п'ять членів її кабінету; Міністр внутрішніх справ Саджида Джавід, міністр охорони здоров'я Метт Хенкок, міністр закордонних справ Джеремі Хант, міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт і міністр навколишнього середовища Майкл Гоув.

Її колишні міністри Борис Джонсон, Домінік Рааб, Андреа Лідсом, Естер МакВей і Сем Гайма також увійшли в гонку разом з Марком Харпером.

Згідно з повідомленнями, опублікованими в п'ятницю, у Мей були розбіжності з Філіпом Хаммонд через планів по ряду оголошень про витрати за час перебування на посаді.

Газета Financial Times повідомила, що, за оцінками казначейства, запропоновані Мей обіцянки, включаючи збільшення фінансування освіти, можуть коштувати понад 10 млрд фунтів стерлінгів, і вони можуть з'їсти "військовий запас" Хаммонда на можливий безрезультатний Brexit.

Офіційно кампанія виборів голови Консервативної партії стартує 10 червня. У партії розраховують, що новий лідер торі буде обраний до середини липня, до парламентських канікул. Якщо цього не станеться, Тереза Мей може залишитися на посаді до кінця вересня.

Нагадаємо, упродовж останніх місяців Мей піддавали жорсткій критиці, зокрема члени її правлячої Консервативної партії, через нездатність завершити процедуру виходу Великої Британії з Євросоюзу.

Британія не встигла залишити ЄС у встановлені раніше строки, тобто 29 березня. Уряд двічі узгоджував із Брюсселем відтермінування Brexit – спочатку до 12 квітня, потім – до 31 жовтня.

Докладніше про процес виходу Британії з Євросоюзу читайте у матеріалі Віктора Константинова "Ще трохи Брекзиту" у тижневику "Дзеркало Тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі