The Times назвала саміт ЄС щодо Brexit "історичним приниженням Британії"

Поділитися
The Times назвала саміт ЄС щодо Brexit "історичним приниженням Британії" У ніч на 11 квітня ЄС і Велика Британія узгодили "гнучкий" план відстрочки Brexit до кінця жовтня © depositphotos / InkDropCreative
На саміті лідери ЄС і Мей погодили "гнучке" відтермінування Brexit до 31 жовтня.

Саміт Європейського Союзу щодо Brexit, який відбувся в Брюсселі напередодні, став "історичним приниженням" для Великої Британії, пише газета The Times в редакційній статті.

Британія знову опинилася в руках іноземних лідерів, які приймали рішення не щодо кризи в якійсь із близькосхідних країн, а щодо фундаментальних елементів конституційного та економічного устрою цієї держави, пише видання.

Лідери держав-членів ЄС зібралися, щоб вирішити, наскільки довго Сполучене Королівство має залишатися в союзі і на яких умовах, оскільки самі британські політики не змогли домовитися про умови Brexit.

Уряд і опозиційна Лейбористська партія вели переговори про можливу компромісну угоду, яка могла б отримати міжпартійну підтримку, вони, певно, ні до чого не приведуть. Британським парламентарям варто задуматися над тим, як країна опинилася в такій ситуації, додає газета.

Факт залишається фактом - британський прем'єр не має впливу на свій кабінет міністрів і партію. Але на цей раз Лондон не може витратити даремно час, отриманий завдяки відстроченню вдруге. Якщо Терезі Мей і зараз не вдасться забезпечити більшість у Палаті громад, їй доведеться поступитися місцем тому, хто зможе це зробити.

В ніч на 11 квітня ЄС і Велика Британія узгодили "гнучкий" план відтермінування Brexit до кінця жовтня. Проте лідерам доведеться зібратися ще в червні, тому що ситуація з Brexit повинна знаходитися під контролем.

Детальніше про процес виходу Великої Британії з Євросоюзу читайте в матеріалі Віктора Константинова "Острів невизначеності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі