Трамп бачить виклики для своєї країни з боку Росії і Китаю — міністр оборони США

Поділитися
Трамп бачить виклики для своєї країни з боку Росії і Китаю — міністр оборони США Кілька років тому Вашингтон зробив паузу в розробках гіперзвукового зброї © Ридус
За словами Еспера, США відстали від Росії в області гіперзвукового зброї.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп бачить виклики для своєї країни з боку Росії і Китаю, заявив міністр оборони США Марк Еспер в інтерв'ю Fox News.

"Президент Рейган знав, якими були погрози того часу. Загрозою тоді був СРСР. А президент Трамп знає, що виклики для нас в довгостроковій перспективі - це Росія і Китай", - сказав він.

За словами Еспера, США відстали від Росії в області гіперзвукової зброї. Вашингтон кілька років тому зробив паузу в цих розробках, коли випереджав Москву. Зазначається, що через це увага Пентагону може бути зміщена із загроз Близького Сходу.

Раніше повідомлялося, що конкуренція між Китаєм та США може бути особливо нестабільною, тому що два суперники мають абсолютно різні погляди на ядерну стратегію. Китайські чиновники занадто впевнені у своїй здатності не допустити перетворення звичайної війни у ядерну, а американські - в самовпевненість щодо своєї подальшої здатності обмежувати масштаби ядерної війни. Що ще гірше, обом країнам не вистачає спеціального ядерного діалогу, в основному з-за того, що Китай побоюється розкривати занадто багато інформації. Поки за владу Китаю говорять її військові паради.

Детальніше про стосунки Китаю, Росії і США читайте в матеріалі DT.UA "Росія, Китай чи США можуть випадково почати ядерну війну" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі