Трамп більше не вважає за необхідне залучати армію для придушення протестів у США

Поділитися
Трамп більше не вважає за необхідне залучати армію для придушення протестів у США © UZReport.uz
Глава Білого дому переконує, що 1 червня протестувальників "відсунули" без застосування гумових куль.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що не вважає необхідним залучення військових до придушення протестів у країні. При цьому раніше глава Білого дому погрожував притягнути військових для розгону демонстрантів, передає Newsmax TV.

"Це залежить (від ситуації, - ред). Не думаю, що нам доведеться це робити", - сказав він, переконуючи, що поліція не застосовувала гумові кулі проти протестуючих біля Білого дому 1 червня.

"Нічого цього не було, їх просто відсунули", - сказав Трамп.

Нагадаємо, 1 червня у Вашингтоні ввели комендантську годину і залучили бійців Національної гвардії США для підтримки столичного управління поліції.

При цьому в Сіетлі протестувальників розганяли сльозогінним газом і світлошумовими гранатами, у Вашингтоні – перцевими кульками, в Лос-Анджелесі – палицями і гумовими кулями. В Індіанаполісі заворушення призвели до загибелі протестуючого, ще троє отримали вогнепальні поранення в ході протестів.

Раніше стало відомо, що Пентагон за наказом президента Дональда Трампа наказав Армії приготувати військову поліцію для дислокування в Міннеаполіс для придушення протестів і заворушень. У самій Міннесоті вперше після Другої світової війни у повному складі активована Нацгвардія штату - більше десяти тисяч чоловік.

За підсумками заворушень у 25 містах введено комендантську годину. У Вашингтоні, а також у восьми штатах мобілізовані місцеві національні гвардії.

Детальніше про протести в США читайте в статті Сергія Корсунського "Одного разу не тільки в Америці" на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі