Трамп хоче відправити до Китаю групу слідчих для розслідування появи коронавірусу

Поділитися
Трамп хоче відправити до Китаю групу слідчих для розслідування появи коронавірусу В США впевнені у приховуванні інформації китайським урядом © Дзеркало тижня
США наполягають на розкритті всієї інформації з Пекіну.

Президент США Дональд Трамп планує відправити розвідувальну групу до Китаю для розслідування спалаху коронавірусу COVID-19, повідомляє CNN.

"Ми говоримо з Китаєм. Ми й раніше говорили про поїздку. Ми хочемо поїхати", - сказав Дональд Трамп.

США вже надсилали запити подібні запити для відправлення слідчих до країни, які Китай відхилив. Білий дім звинувачує китайський уряд у приховуванні точної інформації про поширення вірусу в Китаї.

США неодноразово заявляли про підозри у реальному походженні коронавірусу. Дональд Трамп заявив, що його адміністрація намагається визначити, звідки сталася смертельна хвороба, а держсекретар США Майк Помпео закликав Китай "зізнатися" у тому, що Китаю відомо про коронавірусну інфекцію. Австралія приєдналась до звинувачень США та закликала негайно розпочати розслідування.

До того журналісти інформаційного агентства Associated Press викрили китайську владу в тому, що вони не розкрили негайно інформацію про передачі вірусу від людини до людини. Телеканал Fox News повідомив, що вірус виник в лабораторії в Ухані.

Також, стало відомо що американська розвідка ще за кілька тижнів до офіційних заяв КНР попереджала військово-політичне керівництво США про загрозу пандемії.

Китай заперечує всі звинувачення, однак обмежив публікацію досліджень про походження коронавірусу. Відповідно до нової політики Китаю, всі наукові статті щодо COVID-19 будуть піддаватися додатковій перевірці перед відправкою на публікацію. Дослідження щодо походження вірусу пройдуть додатковий аналіз і повинні будуть отримати схвалення посадових осіб центрального уряду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі