Трамп назвав трагедією угоду між Німеччиною та РФ щодо "Північного потоку-2"

Поділитися
Трамп назвав трагедією угоду між Німеччиною та РФ щодо "Північного потоку-2" Трамп зазначив, що відкрито говорив Меркель про негативні наслідки реалізації "Північного потоку-2" © twitter/Donald Trump
"Як можна працювати над миром з позиції сили, коли у когось є така влада над тобою?" – зазначив президент США.

Угода між Німеччиною і РФ щодо проекту "Північний потік-2" є трагедією, яка позбавляє Німеччину можливості вести діалог з російською стороною "з позиції сили", вважає президент США Дональд Трамп. Про це він заявив на спільній конференції з прем'єр-міністром Британії Терезою Мей в Лондоні.

"З приводу газопроводу ("Північного потоку-2", - ред.). Для мене це - трагедія. Я вважаю, що те, що було зроблено, це жахливо. Це мільярди, мільярди і мільярди доларів з Німеччини, в першу чергу, - та інших країн, але в основному з Німеччини до Росії, в той час, коли ми намагаємося зробити щось, щоб досягти миру в усьому світі", - заявив Трамп.

Він підкреслив, що вважає це "жахливою помилкою" і відкрито про це говорив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. "Я впевнений, що Німеччина отримуватиме 50%, 60% або навіть 70% своєї енергетики з Росії. І як можна працювати над миром з позиції сили, коли у когось є така влада над тобою?" – зазначив Трамп.

Раніше президент України Петро Порошенко під час спільної заяви для ЗМІ з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером за результатами 20-го саміту Україна – ЄС заявив про те, що реалізація "Північного потоку-2" повністю перекреслить всю газову незалежність Європи.

Про перешкоди для будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича "Датський хрест для "Газпрому" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі