Трамп не зустрінеться з Путіним, поки Росія не поверне Україні кораблі і моряків - Болтон

Поділитися
Трамп не зустрінеться з Путіним, поки Росія не поверне Україні кораблі і моряків - Болтон © kremlin.ru
Росія утримує українські коорабли і моряків вже більше двох тижнів.

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що зустріч глав Білого дому і Кремля, Дональда Трампа і Володимира Путіна, неможлива до тих пір, поки РФ не звільнить затриманні в районі Керченської протоки українські кораблі і моряків.

"Я не бачу обставин в найближчому майбутньому, щоб така зустріч могла відбутися", - сказав Болтон в Білому домі.

Нагадаємо, 25 листопада російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських сил Збройних сил України, що прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали кілька моряків, в полон потрапили 24 українських військовослужбовці.

Росія в порушення норм міжнародного права не визнає захоплених українців військовополоненими, підконтрольні окупантові "суди" Сімферополя та Керчі на два місяці заарештували їх за звинуваченням у нібито "незаконному перетині кордону групою осіб". Пізніше українських моряків вивезли до Москви, більшість з них тримають у СІЗО "Лефортово". Поранених полонених перевезли до лікарні "Матроської тиші".

Докладніше читайте в матеріалі Олександра Чалого й Олександра Малиновського "Визволення українських військових моряків: окремі міжнародно-правові аспекти" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі