Трамп отримував гроші на виборчу кампанію 2020 від людей пов'язаних з китайським урядом

Поділитися
Трамп отримував гроші на виборчу кампанію 2020 від людей пов'язаних з китайським урядом © zik.ua
Громадяни Китаю, які робили внески, повідомили, що діяли не від імені китайського уряду.

Президент США Доналд Трамп отримав сотні тисяч доларів на виборчу кампанію 2020 від осіб, пов'язаних з урядом Китаю, повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією видання, кошти надійшли на рахунки фонду Trump Victory в 2017 році. Зазначається, що мета таких вкладень полягала в тому, щоб наблизитися до президента США і спробувати вплинути на нього.

Деякі з тих, хто переводив гроші на рахунки Trump Victory, мали тісні зв'язки з членами апарату держбезпеки Китаю, включаючи організації, пов'язані зі збройними силами. Також були випадки, коли ці люди інформували відомих китайських політичних діячів про свої успіхи.

В 2017 році на закритому заході Республіканської партії були присутні громадяни Китаю, запрошені представником Національного комітету Республіканської партії в штаті Каліфорнія Шоном Стілом. Серед запрошених, як наголошується, був чоловік, який працював на центральний уряд Китаю. В ході заходу обговорювалися стратегії кампанії республіканців.

Пізніше, як зазначає видання, у Національному комітеті Республіканської партії заявили, що дали вказівки Стілу припинити всі зв'язки з особами, які мають відношення до Китаю.

У комітеті наголосили, що партія не має наміру повертати переказані на рахунки фонду кошти, так як це не йшло врозріз з правилами фінансування передвиборних кампаній.

За даними газети, громадяни Китаю, які робили внески, повідомили, що діяли не від імені китайського уряду, а намагалися наблизитися до Трампу з особистих причин і в пошуках допомоги в бізнесі.

Як повідомляє WSJ, зусилля Китаю щодо отримання доступу до адміністрації Трампа зайшли в глухий кут через напруженість, яка виникла через пандемію коронавірусу.

Читайте також: Китай погрожує відповіддю після того, як США визнали низка китайських ЗМІ пропагандистами

Раніше повідомлялося, що Трамп спростував припинення торговельної угоди США і Китаю. Торгова угода була досягнута в середині грудня минулого року. Їй передувало 18-місячне протистояння між двома найбільшими економіками світу.

Нагадаємо, що Американським компаніям дозволять співпрацювати з Huawei. Співпраця можливо буде доступна при створенні компонентів для мереж зв'язку 5G.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі