Трамп переконував генпрокурора назвати його розмову з Зеленським законною – The Washington Post

Поділитися
Трамп переконував генпрокурора назвати його розмову з Зеленським законною – The Washington Post
За інформацією видання, відповідний запит був направлений до Мін'юсту США приблизно 25 вересня, коли опублікували стенограму розмови лідерів США та України.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп наполягав на тому, щоб генеральний прокурор Вільям Барр провів прес-конференції та заявив, що глава Білого дому не порушив жодних законів під час липневої телефонної розмови з українським лідером Володимиром Зеленським, пише The Washington Post.

"Американський глава звертався до генерального прокурора з проханням заявити на прес-конференції, що Трамп не порушив жодних законів під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським. Ця прохання надійшло до міністерства юстиції Штатів приблизно 25 вересня, після оприлюднення стенограми розмови президентів", - повідомляє видання.

Варто відзначити, що генпрокурор Барр відкинув таке прохання Трампа. Однак, як повідомляється, відносини Трампа та Барра після відмови останнього стати на захист президента не погіршилися.

На наступному тижні відбудуться перші відкриті слухання у справі розслідування імпічменту президента США Дональда Трампа.

Як повідомлялося раніше, сенаторка від штату Гаваї Мазі Хіроно заявила, що демократи юридичного комітету Сенату закликають генерального прокурора США Вільяма Барра покинути розслідування в "питаннях, пов'язаних з Україною" і в розслідуванні Міністерства юстиції по "російському втручанню" в американські вибори.

На думку демократів, згадка Трампом прізвища Барра під час розмови з Президентом України Володимиром Зеленським у липні свідчить про те, що він міг бути в курсі або навіть бути причетним до прохань президента Трампа про те, щоб Україна проводила розслідування проти Джо Байдена, що послужило б особистим політичним інтересам президента.

Група сенаторів-демократів також попросила Барра підтвердити, чи радився він з посадовими особами з питань етики щодо того, чи варто йому відмовитися від вищеназваних розслідувань.

Раніше Асоціація адвокатів Нью-Йорка також виступила з вимогою про самовідвід Барра у справі про "тиск Трампа на Україну", яким займається Міністерство юстиції в рамках розслідування імпічменту президента, посилаючись на потенційний конфлікт інтересів.

Про початок процедури повідомила спікерка Палати представників Ненсі Пелосі 24 вересня.

31 жовтня Палата Представників проголосувала за процедуру імпічменту, визначивши порядок публічних слухань, допиту свідків, права й обов'язки учасників процесу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі